Nå har det allerede dukket opp rykter om Galaxy S10

Ryktemølla i sving allerede før S9-lanseringen.

Etter massevis av spekulasjoner og mer eller mindre kvalifiserte opplysninger om Galaxy S9 skal mobilen endelig snart lanseres, men i ryktebørsens avkroker har det allerede nå begynt å røre på seg om nestemann i rekken også. Det melder blant andre SamMobile og Ubergizmo.

De ferske Galaxy S10-ryktene, som trolig er de aller første er at Galaxy S10 vil først og fremst legge ekstra stor vekt kunstig intelligens, i form av en dedikert prosessor til dette formålet.

Ryktet dukket opp på den kinesiske mikrobloggtjenesten Weibo, som har vært åstedet for mange sannferdige rykter tidligere. I følge SamMobile skal ryktemakeren i dette tilfellet ha et godt rulleblad, men med tanke på at dette er snakk om en lansering som trolig ikke skjer før om 13 måneder, bør du ta det med en solid dose salt.

UFS 3.0 og 5G-støtte

Før S10 kommer S9, som ifølge lekkasjer skal se slik ut.

Med tanke på at kunstig intelligens blir en stadig viktigere teknologi, og at Samsung allerede har fokusert på teknologien i sin nye Exynos 9810-brikke, virker ikke dette helt usannsynlig. Også nye Snapdragon 845 legger stor vekt på kunstig intelligens-ytelse.

En annen opplysning som underbygger dette ryktet er at Samsung allerede har startet forskning på dedikerte brikker for kunstig intelligens, som den koreanske avisen The Korea Herald rapporterte i fjor høst. Trolig vil mer avansert Bixby-funksjonalitet i så fall bli et av bruksområdene til de nye brikkene.

Ifølge ryktene skal Galaxy S10 også få det nye UFS 3.0-minnet. UFS 3.0 ble kunngjort av standardiseringsorganisasjonen JEDEC for bare dager siden, og har en ytelse på 11,6 Gb/s per kanal, eller 1450 MB/s, som er dobbelt så mye som forrige generasjon. I tillegg skal S10 komme med 5G-støtte, som ikke er urealistisk med tanke på at dette teknologien er underveis.

Ingenting er altså offisielt bekreftet, og i mellomtiden får vi nøye oss med Galaxy S9, som skal være rett rundt hjørnet.

Nå ser det ut til at Galaxy S9 også har fått prisantydning: Så dyr blir den trolig i Norge »

Les også
Så mye vil Galaxy S9 trolig koste i Norge
Les også
Ansiktsgjenkjenning i Galaxy S9 kan bli mye bedre
Les også
Galaxy S9 avslørt
Les også
Samsung avslører dato og nye hint for Galaxy S9
Les også
Nye detaljer om Samsungs nye prosessor avslører iPhone X-lignende funksjoner
annonse