Så mye vil Galaxy S9 trolig koste i Norge

Nye opplysninger tyder på en kostbar toppmodell.

Samsungs neste flaggskip Galaxy S9 nærmer seg seg sannsynligvis nå lansering, men ennå lekker det ut nye, ubekreftede opplysninger om mobilen. Nå har nettstedet TechRadar vært i kontakt med kilder som hevder å sitte på prisinformasjon om toppmodellen.

Ifølge kilden, som sitter på innsiden av den britiske mobilbransjen, får Galaxy S9 en britisk lanseringspris som ligger 100 pund høyere enn det Galaxy S8 gjorde i fjor vår.

Det betyr at den britiske prisen i så fall vil ligge på 789 pund.

Vil trolig koste rundt 8500 i Norge

Oversatt til norske priser vil dette medføre at S9 får en norsk pris på minimum 8500 kroner ved lansering, der S8 kostet cirka 7500 da den først ble lansert for et års tid siden.

Den vil med andre ord bli vesentlig dyrere enn forgjengeren om vi skal tro kilden, som for øvrig mener at dette ikke vil påvirke folks kjøpevilje.

Til sammenligning koster Apples iPhone X 10 990 eller 12 690 kroner for henholdsvis 64- og 256 GB-utgavene.

– Sannheten er at fjorårets oppblåste priser på mobiltelefoner som S8, Note 8 og iPhone X har vist at det er massevis av folk der ute som er villige til å betale disse høyere prisene, sa kilden til TechRadar.

Ifølge tidligere rykter vil Galaxy S9 få S9 få Snapdragon 845-brikken i USA og Kina, mens den får Samsung egen Exynos 9810 her på kontinentet. Ellers skal S9 få 4 GB minne og 64 GB lagringsplass, mens S9 Plus skal skilte med 6 GB minne og 128 GB lagringsplass.

Der foreligger ellers sterke indikasjoner på at S9 får avansert ansiktsskanning à la iPhone X, og ferske, lekkede bilder tyder på at mobilen ikke får noen dramatiske designendringer siden sist. S9 er ventet å bli lansert den 25. februar, i forkant av mobilmessen Mobile World Congressi Barcelona.

Vil du vite mer? Her er alt vi vet om Galaxy S9 så langt »

Les også
Denne skal gjøre Galaxy S9 brukbar som en PC
Les også
Nå har det allerede dukket opp rykter om Galaxy S10
Les også
Ansiktsgjenkjenning i Galaxy S9 kan bli mye bedre
Les også
Galaxy S9 avslørt
Les også
Samsung avslører dato og nye hint for Galaxy S9
annonse