Galaxy S9 avslørt

Lekkede bilder tyder på små endringer.

Det har gått rykter om Samsung neste flaggskip i ganske lang tid, og nå ser det ut til at enda en brikke har kommet på plass. Den kjente ryktemakeren Evan Blass har nemlig fått tak i det som skal være bilder av Galaxy S9 og Galaxy S9 Plus.

Blass la ut bildene av de to modellene på Twitter nylig, og omtalte som vanlig lekkasjen på nettstedet VentureBeat.

Selv om det altså ikke dreier seg om offisielt bekreftede representasjoner, har Blass et meget godt rulleblad når det gjelder teknologilekkasjer. Man kan nok derfor feste en viss lit til bildene.

Flere sensorer over skjermen

Utfra illustrasjonene å dømme ser det ut til at Samsung ikke planlegger noen store designendringer med de neste toppmodellene, noe det også har gått ryktene om. Det ser imidlertid ut til at rammene faktisk er noe bredere om man sammenligner med Galaxy S8, men det kan godt være dette bare er en unøyaktighet i gjengivelsen.

Ellers ser det også ut til at mobilen har noe flere sensorer over skjermen enn på S8.

Det har tidligere versert rykter om at S9 vil få en ansiktsskanningsløsning á la Face ID-teknologien man finner på iPhone X, så det er ikke umulig at det er dette de ekstra sensorene er til. S9 er dessuten ventet å komme med Exynos 9810-brikken, som Samsung har bekreftet skal støtte 3D-ansiktsskanning.

Utover dette er det ikke så mye mer som kan leses utfra bildene. Når det gjelder øvrige spesifikasjoner mener Evan Blass at S9 får den nye Snapdragon 845-brikken i USA og Kina, mens den altså får Samsung egen Exynos 9810 her på kontinentet. Ellers skal S9 få 4 GB minne og 64 GB lagringsplass, mens S9 Plus skal skilte med 6 GB minne og 128 GB lagringsplass, ifølge Blass.

Ifølge ferske opplysninger skal Galaxy S9 lanseres den 25. februar, så det er altså ikke lenge igjen.

Her er et knippe andre hint om Galaxy S9 som dukket opp nylig »

Les også
Snapdragon 845 imponerer i de første ytelsestestene
Les også
Denne skal gjøre Galaxy S9 brukbar som en PC
Les også
Nå har det allerede dukket opp rykter om Galaxy S10
Les også
Så mye vil Galaxy S9 trolig koste i Norge
Les også
Denne mobilen skal ha 10 GB minne
Les også
Galaxy S9 kan få fingeravtrykkleser i fronten
Les også
Rykteoppsummering: Samsung Galaxy S9
Les også
Galaxy Note 9 kan komme med innebygget alkometer
annonse