Nyhet

Snapdragon 845 er lansert

Gir blant annet videoopptak i 4K HDR.

Via Galaxy S9-ryktene har vi allerede hørt ubekreftede opplysninger om at Qualcomms neste mobilbrikke er på vei, men nå er den endelig offisielt kunngjort. I en pressemelding drar Qualcomm nemlig sløret av Snapdragon 845.

Den nye brikken skal ifølge produsenten by på en rekke forbedringer fra den forrige generasjonen, både når det gjelder ytelse, kunstig intelligens, videokvalitet og strømforbruk.

Som på Snapdragon 835 opererer den nye brikken med åtte såkalte Kryo-kjerner, men denne gangen er det den nye Kryo 385-arkitekturen som gjelder. Denne skal ifølge Qualcomm blant annet gi 25 prosent bedre ytelse innen spilling, oppstart av apper og de ekstra krevende appene.

Opptak i 4K HDR

I tillegg kommer brikken med den nye grafikkprosessoren Adreno 630, som produsenten påstår skilter med 30 prosent bedre samlet grafikkytelse og energieffektivtet sammenlignet med Adreno 540-prosessoren man finner i Snapdragon 835.

Bilde: Qualcomm

Når det gjelder video stiller Snapdragon 845 med støtte for opptak i såkalt Ultra HD Premium-format, som betyr 4K-oppløsning, HDR og 10-bits fargedybde. Ifølge Qualcomm gir brikken hele 64 ganger større fargeinformasjon ved videoopptak og avspilling sammenlignet med forrige generasjon, med mulighet til å vise én milliard fargenyanser.

Dette har blitt mulig via et par helt nye bildeprosessorer på innsiden av de nye brikken. På videosiden legger Snapdragon 845 for øvrig også til rette for skikkelig sakte film, med mulighet for opptak i opptil 480 bilder per sekund med 720p-oppløsning.

Raskere LTE

Ikke minst er Snapdragon 845 utstyrt med det nye X20 LTE-modemet, som har støtte for såkalt kategori 18-LTE. I praksis betyr dette støtte for nedhastigheter på opptil 1,2 gigabit per sekund.

Ellers har brikken et stort fokus på kunstig intelligens, og skal ifølge produsenten by på tre ganger høyere generell ytelse når det gjelder kunstig intelligens-oppgaver enn forgjengeren. Dette skal blant annet legge til rette for bedre og mer naturlig stemmestyring, mer avanserte personlige assistenttjenester og bedre VR-teknologi.

Flere detaljer om den nye brikken finner du hos Qualcomm.

Snapdragon 835 har nå funnet veien til Windows-PC-er »

Les også
Snart skal gapet mellom topptelefoner og billigere modeller bli mindre
Les også
I år vil toppmobilene kunne strømme musikken til flere haugevis av Bluetooth-høyttalere samtidig
Les også
Mobiler som takler nedlastingshastighet på 2 Gbit/s skal komme allerede i år
Les også
Snapdragon 845 imponerer i de første ytelsestestene
Les også
Disse mobilprodusentene vil bli først ut med 5G-støtte
Les også
Mobilene som kommer med nye Snapdragon 845 er trolig avslørt
Les også
Samsungs nyeste Galaxy S8-«kopi» har fingerleser midt på baksiden
Les også
Dette er de første PC-ene med Snapdragon 835 – og de har saftig batteritid
annonse