Til hovedinnhold

Slik blir trolig Galaxy Note 5 og Galaxy S6 Edge Plus

Spesifikasjonene til de to nye Samsung-modellene skal nå ha blitt lekket.

YouTube

Det har i lengre tid gått rykter om både oppfølgeren til brettmobilen Galaxy Note 4 og en større utgave av Galaxy S6 Edge, som har servert oss noe sprikende opplysninger. Nå har det imidlertid skjedd en aldri så liten lekkasje som mest sannsynlig gir oss et svar på hva vi har i vente.

Som blant andre GSMArena melder skal samtlige av de tekniske spesifikasjonene til både Galaxy Note 5 og Galaxy S6 Edge Plus ha lekket via et dokument fra et kinesisk sertifiseringsbyrå.

Blir trolig ganske like

Ifølge dokumentet vil brettmobilen Galaxy Note 5 få en skjerm på 5,7 tommer med en QHD-oppløsning, det vil si 2560 x 1440 piksler. Tidligere hint om at mobilen får en 5,9-tommers skjerm er altså antakelig ikke riktige. Dette betyr også at Note 5 får samme skjerm som på forgjengeren.

Galaxy Note 5 ser ut til å få samme skjerm som på forgjengeren, her avbildede Note 4. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Ellers ser det ut til at Note 5 blir utstyrt med Exynos 7420-brikken, som er den samme som sitter i Galaxy S6-telefonene. 4 GB minne og 32 GB lagringsplass skal også være på plass, i tillegg til et bakkamera på 16 megapiksler og et frontkamera på 5 megapiksler.

Når det gjelder Galaxy S6 Edge Plus ser det ut til at denne får en skjerm på 5,5 tommer med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, som også tidligere rykter har antydet. Ifølge det nye dokumentet vil imidlertid også denne modellen komme med Exynos 7420-brikken.

Kan bli avduket ganske snart

Dette motsier dermed ryktene som har dukket opp tidligere, som antydet at S6 Edge Plus ville få den noe svakere Snapdragon 808-prosessoren. Ellers vil mobilen tilsynelatende også få 4 GB minne, et hovedkamera på 16 megapiksler og et frontkamera på 5 megapiksler.

Om opplysningene stemmer ser det med andre ord ut til at Galaxy S6 Edge Plus og Galaxy Note 5 faktisk blir temmelig like når det gjelder spesifikasjoner, med unntak av blant annet skjermstørrelsen.

Samsung har ennå ikke kommet med noen offisielle kunngjøringer om de nye telefonen, ei heller antydet noe lanseringsdato. Det ventes at Samsung vil dra sløret av de nye modellene den 13. august, altså allerede før IFA-messen i september.

Samsungs S6-modeller kan nå bli billigere: Selskapet har nemlig varslet priskutt på toppmodellene som følge av omsetningssvikt »

annonse