Rykte

– Samsung slipper to nye toppmodeller den 12. august

Det kan være duket for både ny Note og en enda større Galaxy S6.

Samsung har vanligvis to store mobillanseringer hvert år. På vårparten skal det slippes et nytt flaggskip i Galaxy S-serien, mens høsten tradisjonelt har vært tid for nye verstinger i Galaxy Note-serien. Som regel har disse lanseringene havnet samtidig med IFA-messen i Berlin, men i år kan lanseringen komme vesentlig tidligere.

I år går messen av stabelen den 4. september, men Galaxy Note 5 skal ifølge ryktene lanseres en god stund før det, nemlig 12. august. Det melder nettstedetne Digitimes.com og Sammobile.com, tilsynelatende uavhengig av hverandre.

Skal vi stole på Sammobile dukker det også opp en Galaxy S6 edge+ i denne lanseringen. Dermed kan det tenkes at Galaxy S-serien får to nye toppmodeller i år.

Lansering den 12. august

De to nettstedene er imidlertid uenige om slippdato for de to telefonene. Digitimes' kilder skal være Taiwanske operatører, og de hevder at Note 5 vil være i salg umiddelbart etter lansering, den 14. august. Sammobile hevder på sin side at begge de to ryktemodellene dukker opp en stund etter lansering, den 21. august.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Galaxy Note 4 og Galaxy Note Edge (bildet) kan få oppfølgere om under en måned. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Ifølge Digitimes skal vil Galaxy Note 5 bli utstyrt med en 5,7 tommer stor skjerm, med bue langs kanten og 2K-oppløsning. I praksis brukes 2K om 2560 x 1440-skjermer, også kjent som quad HD, selv om også vanlig 1080p strengt tatt kvalifiserer. I så fall er det altså snakk om en skjerm som på papiret blir svært lik den du finner i dagens Galaxy Note 4 og Galaxy Note Edge.

I tillegg hevdes det at telefonen blir utstyrt med en av Samsungs egne systembrikker i Exynos-serien, og at den vil få støtte for rask trådløs lading.

Samsung patenterte nettopp teknologien Apps Edge, som antyder at Galaxy-modellene med bøyd skjermkant snart kan by på mer nytteverdi. Les mer om patenten her.

Er minnekortplassen borte i Note 5 også?

Sammobile har ikke detaljer om skjermen, men kan melde at Galaxy Note 5 i likhet med Galaxy S6 ikke vil ha plass for minnekort. Designmessig skal den dessuten likne mye på en oppblåst Galaxy S6, om vi skal tro på ryktene. Glassdesign og mange ulike fargevalg skal også ha blitt med fra dagens noe mer kompakte toppmodell. Dette skal dessuten bli Samsungs første telefon med 4 GB RAM bygget inn.

Ryktene skiller seg litt fra de som dukket opp for en drøy måned siden. Midt i juni het det nemlig at skjermen ville bli 5,9 tommer stor. Oppløsningen ble det den gang ikke sagt noe om. Ellers ble det nevnt at Galaxy Note 5 ville få den nye USB Type C-kontakten, som kan settes inn begge veier.

Galaxy S6 edge+ (puh!) skal være en brettvariant av dagens Galaxy S6 Edge, med større skjerm. Også denne skal visstnok bruke en av Samsungs egne systembrikker i Exynos-serien. Her mener Sammobile å vite at det er snakk om Exynos 7420, altså akkurat den samme som står i dagens Galaxy S6-modeller.

Ønsker avstand til Apples høstlansering?

Om det er sannhet i ryktene eller ei vil tiden vise. Samsung har så langt ikke sagt noe om dem. Det spekuleres i at fremskyndingen kan skyldes et ønske om å få avstand til Apples ventede iPhone 6S-lansering. Men ryktebørsen har spekulert i at også den kan få en tidligere lanseringsdato enn ventet.

Les flere rykter om de nye Galaxy-modellene i denne saken »

(Kilder: digitimes.com, sammobile.com)

Les også
Slik blir trolig Galaxy Note 5 og Galaxy S6 Edge Plus
Les også
Dette kan være Samsungs nye toppmodell
Les også
Nye opplysninger om «Galaxy S6 Plus» har dukket opp
Les også
Tøffingutgave av Galaxy S6 skal være på vei
Les også
Rekker Samsung enda en «Edge» før Galaxy Note 5?
Les også
Samsung Galaxy S6 Edge: Et smykke av en supermobil
annonse