Til hovedinnhold

Nye opplysninger om «Galaxy S6 Plus» har dukket opp

Kilder har delt mer informasjon om den nye, store S6-modellen.

YouTube

Mobilverdenens ryktebørs tar aldri ferie, og i sentrum for en del av de ubekreftede opplysningene som har versert den siste tiden står Samsungs flaggskipmodell Galaxy S6. I begynnelsen av juni meldte vi om det som tilsynelatende er et lekket bilde av en ny og større S6, og nå har ryktene om en slik modell blitt ytterligere forsterket.

Nettstedet SamMobile, som ofte er først ute med Samsung-rykter, skal nemlig ha vært i kontakt med kilder på «innsiden» som har avslørt ny informasjon om den mer veldimensjonerte S6-modellen.

Røpet dimensjoner og batteristørrelse

Opplysningene omhandler de ytre dimensjonene til den angivelig nye versjonen av toppmodellen. Mobilen skal visstnok måle 15,1 cm i høyden og 7,3 cm i bredden. Kildene har tilsynelatende ikke informert om tykkelsen til mobilen.

Den ryktede S6 Plus i fullfigur. Foto: YouTube

Disse dimensjonene ser dermed ut til å underbygge ryktene om at den nye S6-telefonen får en skjerm på 5,5 tommer. Om man sammenligner med for eksempel iPhone 6 Plus har denne ytre mål på 15,8 cm 7,7 cm og en skjerm som også er på 5,5 tommer.

Som SamMobile peker på vil den nye mobilen være 9 millimeter høyere og 3 millimeter bredere enn S6 Edge, som den nye modellen altså skal være en større versjon av. Kildene skal for øvrig også ha røpet overfor nettstedet at den store S6-utgaven får et batteri på 3000 mAh. Galaxy S6 Edge har til sammenligning et batteri på 2600 mAh.

Svakere prosessor enn vanlige S6

Ellers har tidligere rykter indikert at S6 Plus, som mobilen visstnok skal hete, vil få en sekskjerners Snapdragon 808-prosessor. Dette vil i så fall være et ytelsesmessig steg ned sammenlignet med Exynos 7420-brikken med åtte kjerner som man finner i dagens S6-modeller.

Videre skal mobilen ifølge ryktene by på 32 GB lagringsplass, bakkamera på 16 megapiksler og frontkamera 5 megapiksler, som vi også finner i den ordinære S6. Lanseringstidspunktet for den store S6-varianten er ennå uvisst, men man skal ikke se bort fra at Samsung vil avdekke produktet på IFA-messen i Berlin i september, som GSMArena tidligere har antydet.

Galaxy S6 Plus er ikke den eneste nye S6-modellen som er underveis: Slik blir «tøffingutgaven» S6 Active »

annonse