Til hovedinnhold

Samsung-flaggskip kan komme på billigsalg etter skuffende resultater

Femte kvartal på rad at fortjenesten har falt.

Samsungs siste kvartalsrapport viser at fortjenesten i andre kvartal falt med 8 prosent i forhold til samme kvartal året før. Fortjenesten endte på 5,75 billioner koreanske won – ca. 40 milliarder kroner.

Dette er femte kvartal på rad at Samsung har rapportert synkende fortjeneste, skriver Wall Street Journal. Selv om selskapet produserer mye forskjellig, er det mobilavdelingen som står for mye av fallet. Fortjenesten i mobilavdelingen sank med hele 37,6 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode året før.

Setter ned prisene på toppmodellene

Samsung skriver i sin kvartalsrapport at selv om den totale omsetningen i selskapet som helhet økte med tre prosent, var forbedringen ganske marginal på grunn av dårlig salg av smarttelefoner. Høye markedsføringskostnader i forbindelse med nye produktlanseringer bidro også til det svake resultatet.

Selskapet varsler nå priskutt på Galaxy S6 og S6 Edge for å opprettholde salget av disse toppmodellene, samtidig som de snart lanserer nye modeller i toppsjiktet. Samsung vil også lansere nye telefoner i mellom- og billigsegmentene.

Klarer ikke å levere nok S6 Edge

Av kvartalsrapporten går det frem at Samsung kan ha feilberegnet hvor mange som ville kjøpe Galaxy S6 i forhold til S6 Edge. Etterspørselen etter S6 Edge har vært større enn ventet, og det har ført til at det har vært leveringsproblemer på denne modellen.

Selskapet skriver også i kvartalsrapporten at de vil lansere en ny modell med større skjerm – og bekrefter dermed indirekte at det vil komme en S6 Edge Plus-modell, som det har gått rykter om lenge. Lanseringen vil etter alt å dømme skje på en lanseringsevent den 13. august i New York. Samsung har også gjennomført tiltak for å løse leveringsproblemene på S6 Edge.

Les også: Er dette bilder av Samsung Galaxy S6 Edge Plus?

Men selv om mobilavdelingen til Samsung sliter, går flere andre avdelinger godt. Avdelingen for halvledere økte for eksempel fortjenesten med 83 prosent i forhold til året før, i stor grad takket være godt salg av minnebrikker. Hele kvartalsrapporten finner du her.

Les testen av Samsung Galaxy S6 »

Les testen av Samsung Galaxy S6 Edge »

(Kilder: Samsung, Wall Street Journal)

Les også
Apple fortsetter å håve inn penger
Les også
Samsung Galaxy S6 Edge: Et smykke av en supermobil
Les også
Samsung Galaxy S6: Mobilen som sprenger rekorder
annonse