Raspberry Pi 3 skal være rett rundt hjørnet

Den neste utgaven av det populære kortet kan snart kjøpes, ifølge rykter.

Raspberry Pi troner nok ennå på toppen i sitt produktsegment, med solide salg siden lanseringen, men det lanseres stadig nye mini-PC-er som for alvor utfordrer Pi når det gjelder forholdet mellom pris og ytelse. Derfor kommer det kanskje ikke som et sjokk at en ny Pi-utgave nå skal være på vei.

Det svenske nettstedet Sweclockers rapporterer at Raspberry Pi 3 Model B skal slippes til våren, nærmere bestemt rundt månedsskiftet februar/mars.

Vil trolig koste 500 kroner

Dermed kan den nye Pi-maskinen altså komme om kun et par ukers tid, skal vi tro Sweclockers, som dessverre ikke sier hvor opplysningene stammer fra eller hvor troverdige de er.

Nettstedet har ikke fått tak i noen tekniske spesifikasjoner, men prisen skal visstnok ligge på 499 svenske kroner, som tilsvarer omtrent det samme i norske kroner.

Odroid C2, som er kraftigere enn Raspberry Pi 2 og koster det samme, er blant de mange rivaliserende mini-PC-ene som den nye Pi-utgaven må hamle opp med.

Mange rivaler

Raspberry Pi 2 Model B koster cirka 400 kroner i Norge, så den nye modellen blir en hundrelapp dyrere enn forgjengeren. Hva man får for dette er altså uvisst, men med tanke på at det nå finnes vesentlig kraftigere kort enn Raspberry Pi 2 til omtrent samme pris, er det rimelig å forvente en ganske betydelig oppgradering.

Som et eksempel skilter den nylig lanserte Odroid C2 med en Cortex A53-brikke på 2 GHz og 2 GB minne, der Raspberry 2 kun har en Cortex A7-brikke på 900 MHz og 1 GB minne. Den har også HDMI 2.0-port og koster kun 5 dollar mer enn Raspberry 2 i USA.

Også Raspberry Pi-minstemannen har sine konkurrenter: «Orange Pi One» er like stor som Raspberry Pi Zero, men har mer krutt »

Les også
Denne gir Raspberry Pi massevis av lagringsplass til en rimelig penge
Les også
Raspberry Pi 3 avslørt - kan komme veldig snart
Les også
Her er en ny og kraftig Raspberry Pi-konkurrent
Les også
Denne knøttlille mini-PC-en koster under hundrelappen
Les også
Denne Raspberry Pi-konkurrenten koster bare en hundrelapp, og har dratt inn millioner på Kickstarter
Les også
Raspberry Pi 2: Se hvor mye raskere Raspberry Pi 2 er i praksis
Les også
Raspberry Pi 2 er lansert
annonse