Raspberry Pi 3 avslørt - kan komme veldig snart

Både bilder og et par viktige opplysninger om maskinen har nå dukket opp.

For litt siden dukket det opp løse rykter om at den berømte mini-PC-en Raspberry Pi ville få en oppfølger. Opplysningene var på det tidspunktet svært mangelfulle, men nå ser det ut til at den nye Pi-modellen er et faktum.

Nettstedet Liliputing bringer bud om at maskinen har dukket opp i registrene hos det amerikanske byrået FCC, som er ansvarlig for regulering av kommunikasjonsteknologi.

Temmelig lik forgjengeren

Dermed virker det som om maskinen er bekreftet. Det er dessverre ennå glissent når det gjelder teknisk detaljer, men litt informasjon om mini-PC-en dukket i det minste opp hos FCC.

Raspberry Pi 3 Model B.

For det første ser navnet ut til å bli nettopp Raspberry Pi 3 Model B, og etter bilder å dømme skal designet være mer eller mindre identisk med Raspberry Pi 2. Den har både HDMI-port, Ethernet, fire USB-porter, microSD-plass og GPIO-kontakt med 40 punkter.

Innebygget Wi-Fi og Bluetooth

Den største nyheten er imidlertid at Raspberry Pi 3 tilsynelatende får innebygget støtte for både Wi-Fi og Bluetooth, noe som antakelig har vært et savn for mange og som gjør kortet en del mer anvendelig i hobbyprosjekter.

Utover dette er det altså uvisst hva vi kan vente oss av for eksempel prosessor-oppgraderinger og minne. Det svenske nettstedet Sweclockers har for øvrig tidligere rapportert at lanseringsdatoen for den nye maskinen blir rundt månedsskiftet februar/mars, altså de kommende dagene.

Raspberry Pi har fått mange konkurrenter: Odroid C2 byr på mer krutt og er bare litt dyrere »

Les også
Raspberry Pi 3 skal være rett rundt hjørnet
Les også
Her er en ny og kraftig Raspberry Pi-konkurrent
Les også
Denne billige mini-PC-en går rett i strupen på Raspberry Pi
annonse