Til hovedinnhold

Denne Raspberry Pi-konkurrenten koster bare en hundrelapp, og har dratt inn millioner på Kickstarter

Kickstarter

Det rimelige og fleksible Raspberry Pi-kortet får stadig flere konkurrenter. Én av dem er «PINE A64», som vi først skrev om i desember i fjor, og som bare koster rundt 130 kroner. Nå melder blant andre TechCrunch at kortet har gjort braksuksess på Kickstarter.

Av et finansieringsmål på bare 31 000 dollar har PINE A64 i skrivende stund dratt inn solide 1,7 millioner dollar i folkefinansiering via Kickstarter. Dette tilsvarer litt i underkant av 15 millioner norske kroner.

64-bits

PINE A64 har en startpris på bare 15 dollar, cirka 130 kroner, og markedsføres av produsenten som den første 64-bits mini-PC-en.

PC-en skilter først og fremst med en ARM Cortex A-53 prosessor på 1,2 GHz, som altså er en 64-bits-prosessor og en god del kraftigere enn for eksempel Cortex A7-brikken som sitter i Raspberry Pi 2.

Tre PINE A64-kort ved siden av en iPhone 6S. Foto: Kickstarter

I tillegg byr PINE A64 på en grafikkprosessor av typen MALI-400 MP2 på 500 MHz med to kjerner, mot Videocore IV-prosesssoren med bare én kjerne som sitter i Raspbery Pi-kortene.

Fleksibel

Når det gjelder minne kan maskinen fås med enten 512 MB eller 1 GB, hvorav sistnevnte koster littegrann mer, nærmere bestemt 19 dollar, altså heller ikke direkte avskrekkende. Den kommer ellers med to USB 2.0-porter, HDMI 1.4, støtte for microSD-kort på opptil 256 GB, Ethernet-port og mini-jack.

Dette er basisutgaven, og på den litt dyrere varianten vil det også følge med moduler for tilkobling av kamera og berøringsskjerm, slik at du for eksempel kan lage et hjemmesnekret nettbrett. Produsenten jobber også med å inkludere Wi-Fi- og Bluetooth-moduler.

Produsenten sender til hele verden. For mer informasjon om PINE A64 kan du sjekke ut Kickstarter-siden, og se også introduksjonsvideo under.

Nå blir det enklere å bruke Kickstarter med Android: Tjenesten har endelig fått en offisiell Android-app »

annonse