Til hovedinnhold

Denne knøttlille mini-PC-en koster under hundrelappen

«Orange Pi One» er omtrent like stor som Raspberry Pi Zero, men byr på mer krutt.

De fleste kjenner til Raspberry Pi, det lille PC-kortet som er blitt en favoritt blant selvbyggere og som har fått mange konkurrenter. For litt siden kom det en enda mindre og billiger utgave kalt Raspberry Pi Zero, og nå har også denne fått en ny rival på markedet.

Som blant andre Liliputing melder har nemlig «Orange Pi One» ankommet arenaen. Som navnet antyder dreier det seg om en utilslørt Raspberry Pi-konkurrent, hvor bær altså er byttet ut med frukt i navnet.

10 dollar og mer kraft

Orange Pi One koster ikke mer enn 10 dollar, som er cirka det dobbelte av en Raspberry Pi Zero, men likevel ikke spesielt dyrt. Med dagens kurs tilsvarer det cirka 86 kroner pluss frakt.

For denne prisen får man dessuten en raskere prosessor enn hos konkurrenten, nemlig en firekjerners Cortex A7-brikke på 1,2 GHz. Raspberry Pi Zero har til sammenligning en énkjerners ARM11-prosessor på 1 GHz.

Bare litt større enn Zero

Orange Pi One har også en grafikkprosessor av typen Mali 400MP2 på 600 MHz, og skilter med 512 MB minne, som er den samme mengden som på Zero. De ytre dimensjonene ligger på 69 mm x 48 mm, mens Raspberry-rivalen måler 65 mm x 30 mm.

Dermed er det altså ikke snakk om en spesielt stor forskjell i størrelse. I likhet med Zero har Orange ellers både mini-HDMI-, micro-SD- og mikro-USB-porter, men i tillegg har den også USB 2.0-port og Ethernet-tilkobling.

Orange Pi One kan bestilles hos blant andre AliExpress, som også sender til Norge.

Denne Raspberry-konkurrenten koster bare en hundrelapp: Nå har den dratt inn mange millioner på Kickstarter »

(Via TechRadar)

Les også
En av de bedre måtene å bruke en Raspberry Pi Zero på
Les også
Denne gir Raspberry Pi massevis av lagringsplass til en rimelig penge
Les også
Raspberry Pi 3 skal være rett rundt hjørnet
Les også
Her er en ny og kraftig Raspberry Pi-konkurrent
Les også
Denne Raspberry Pi-konkurrenten koster bare en hundrelapp, og har dratt inn millioner på Kickstarter
Les også
Denne billige mini-PC-en går rett i strupen på Raspberry Pi
annonse