Til hovedinnhold

Denne gir Raspberry Pi massevis av lagringsplass til en rimelig penge

Western Digital har lansert en ny harddisk spesifikt designet for knøttemaskinen.

Raspberry Pi kan brukes til mye, og om du har tenkt å bruke den til å bygge en fungerende PC er du avhengig av ekstern lagringsenheter om du vil ha noe mer enn det et SD-kort rommer. Nå har Western Digital lansert en ny «PiDrive»-harddisk som er spesiallaget for Raspberry Pi.

Harddisken, som kobles til via USB, er på 314 GB og er et rimeligere alternativ til Western Digitals eksisterende PiDrive på 1 TB.

Strømgjerrig

I utgangspunktet er harddisken en ganske vanlig enhet på 2,5 tommer og 7 millimeter. Det som imidlertid gjør den egnet for Raspberry Pi er blant annet at den byr på Pi-tilpasset strømstyring, og skal dra mindre strøm enn vanlige harddisker når du bruker den med knøttemaskinen.

Raspberry Pi 2 Model B.

Det er jo ikke dermed sagt at du ikke kan bruke den med andre, tilsvarende produkter. Ellers er den nye PiDrive-harddisken kompatibel med Western Digitals øvrige Pi-utstyr, som «Enclosure»-kabinettet og PiDrive-kabelsettet.

266 kroner i USA

Et annet produkt i Western Digitals eksisterende «Pi-pakke» du kan bruke disken med er for øvrig «BerryBoot», som setter deg i stand til å laste flere ulike programmer eller operativsystemer på lagringsenheter som er tilkoblet Raspberry Pi ved oppstart.

Den nye 314 GB-enheten koster 31 dollar, cirka 266 kroner, på produsentens hjemmeside. Den bli tilgjengelig i USA den 30. mars, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Det kom nylig en ny Raspberry Pi-modell: Versjon nummer tre er raskere og bedre enn før »

(Via PC World)

Les også
Raspberry Pi Zero har fått kamerastøtte: Ren flaks, sier grunnleggeren
Les også
Raspberry Pi 3: Nye Raspberry Pi er raskere og bedre
Les også
Raspberry Pi 3 skal være rett rundt hjørnet
Les også
Her er en ny og kraftig Raspberry Pi-konkurrent
Les også
Denne knøttlille mini-PC-en koster under hundrelappen
annonse