Til hovedinnhold

Google kan bli saksøkt for over 600 millioner kroner på grunn av nakenbildene

Fjernet ikke bildene fra nettsider, ifølge advokat.

Shutterstock

En rekke kvinnelige kjendiser fikk seg litt av et sjokk for en tid tilbake etter at haugevis av nakenbilder av kjendisene ble hentet ut fra Apples nettskytjeneste iCloud og spredt på Internett.

Som en følge av hendelsen retten mange et kritisk blikk mot Apple, selv om selskapet konkluderte med at bildene ikke hadde blitt stjålet gjennom teknisk hacking. Apple er imidlertid ikke de eneste som har utropt til syndebukk i saken, og nå melder nyhetsbyrået Reuters at søkegiganten Google også har havnet i søkelyset etter skandalen.

Lot være å fjerne bilder

En advokat som representerer rundt 12 av de kvinnelige kjendisene har nemlig anklaget Google for å ikke ha fjernet nakenbildene fra nettsider i søkemotoren sin og fra sine egne tjenester.

Ifølge advokaten har Google vært fullstendig klar over at bildene var stjålne og at tyveriet representerer et særdeles grovt brudd på privatlivet og menneskelig anstendighet.

Han skal ha sendt en rekke såkalte DMCA-meldinger, altså forespørsler om fjerning av lenker til innholdet. Likevel skal Google ha fortsatt å vise lenker til bildene i søkeresultatene sine, i tillegg til at bildene var tilgjengelige på YouTube og i en Google-blogg

Kan få erstatningskrav på 640 millioner kroner

Advokaten mener dermed at Google «profitterer» på bildene og kan være ansvarlig for så mye som over 100 millioner dollar i skader, altså rundt 640 millioner kroner. Akkurat hvordan han har kommet frem til denne summene er uvisst.

Det er ikke kjent hvilke kjendiser advokaten representerer, og hvorvidt han planlegger et formelt søksmål mot søkegiganten er heller ikke blitt bekreftet. Google har ikke kommentert saken.

Apple lover endringer etter det store tyveriet: Her er de nye sikkerhetstiltakene »

Mer om
annonse