Til hovedinnhold

iCloud-svakhet kan være skyld i nakenbilde-lekkasjen

Flere medier rapporterer nå om hva som er synderen.

s_bukley / Featureflash / Shutterstock.com

I helgen ble private nakenbilder av en rekke kjendiser lekket via nettforumet 4Chan. Det hele skal angivelig ha skjedd etter at hackere brøt seg inn i nettskytjenesten iCloud, og nå foreligger det en teori på hvordan det hele kunne la seg gjøre, melder The Next Web.

Blant kjendisene som har fått intime bilder delt på nettet, finner vi navn som Jennifer Lawrence, Kirsten Dunst og Rihanna. Totalt skal det være snakk om hundrevis av bilder som kom på avveie.

Svakhet i iPhone-funksjon

The Next Web snappet opp en diskusjon på et hackerforum, som tar for seg hvordan angrepet har skjedd. Der går teorien ut på at hackerne har funnet en svakhet i «Finn iPhone»-funksjonen.

Svakheten lot angriperne bombardere Apples servere med flere millioner passord uten at Apple selv merket noe til det, frem til de til syvende og sist traff blink med rett kode. Denne metoden omtales ofte som et «brute force attack»

Når de omsider fant det rette passordet kunne de enkelt laste ned både bilder og video som lå tilgjengelig på kontoen hos de ulike kjendisene.

Noen bekrefter at bildene var ekte

Naturlignok har ikke reaksjonene latt vente på seg. Flere har brukt Twitter som en plattform for å kommentere det inntrufne, hvor blant annet Mary Elizabeth Winstead bekrefter at bildene som ble lagt ut på 4Chan var ekte.

Andre på sin side mener at bildene av dem er falske. En av de som bedyrer at bildene ikke er av henne er skuespilleren Victoria Justice, som advarer i en egen tvittring.

Hardware.no har sendt Apple en forespørsel om kommentar til denne saken.

Vil du skifte passordene dine?
Her er metoden som enkelt lar deg lage gode passord (Ekstra) »

(Kilde: The Next Web, via DN)

annonse