Nyhet

Apple lover endringer etter tyveri av nakenbilder

Varsler nye sikkerhetstiltak for å hindre lignende skandaler.

Mange kjendiser fikk seg litt av et sjokk etter at det meldt om at hundrevis av nakenbilder av kjendiser hadde blitt hentet ut av Apples nettskytjeneste iCloud av hackere, og deretter lagt ut på nettforumet 4Chan.

Flere medier meldte at lekkasjen hadde skjedd som følge av en sårbarhet i Apples «Finn iPhone»-funksjon. Svakheten lot angriperne bombardere Apples servere med flere millioner passord uten at Apple selv merket noe til det, frem til de til syvende og sist traff blink med rett kode, kjent som et «brute force»-angrep.

Nye tiltak

Apple selv bekreftet at mange av bildene kom fra iCloud, men avkreftet senere at det var snakk om teknisk hacking av tjenesten etter en etterforskning.

I et ferskt intervju med avisen The Wall Street Journal sier Apple-sjefen Tim Cook at hackerne skaffet seg adgang til kjendisenes iCloud-kontoer ved å blant annet svare korrekt på sikkerhetsspørsmål ved endring av passordene, og at kjendisene også har vært utsatt for såkalt «phishing»-svindel som har gitt forbryterne den nødvendige påloggingsinformasjonen.

Ifølge Cook skal Apple nå iverksette nye tiltak for å gjøre iCloud-tjenesten sikrere mot disse teknikkene. Det selskapet konkret vil gjøre er å sende ut meldinger til iCloud-kundene hver gang noen forsøker å endre passord på tjenesten, hver gang en enhet logger inn på kontoen for første gang og hver gang data forsøkes tilbakestilt.

Oppmuntrer til tostegs-verifikasjon

Disse tiltakene skal ifølge Cook gjøre det mulig for brukerne å reagere raskt ved å for eksempel endre passord for å ta tilbake kontrollen over kontoene. Endringene skal visstnok tre i kraft om et par ukers tid.

I tillegg til dette fortalte Apple-sjefen at selskapet heretter også vil utvide bruken av såkalte tostegs-verifikasjon, og at den neste iOS-versjonen skal by på denne løsningen ved pålogging på iCloud fra mobile enheter.

Selskapet skal samtidig bli mer aktive når det gjelder å oppfordre folk til å faktisk bruke tostegs-verifikasjon, siden dette visstnok ikke benyttes av spesielt mange per dags dato. Ifølge Cook ville lekkasjen av nakenbildene ikke kunnet finne sted dersom de aktuelle kjendisene hadde benyttet slik verifikasjon.

Er du bekymret for lekkasje av iPhone-bildene dine? Slik beskytter du bildene fra hackerne »

(Via Bloomberg)

Les også
Gigantisk e-postsvindel har loppet ofre for 1,6 milliarder kroner på ett år
Les også
Når kan politiet gjennomsøke PC-en og mobilen din?
Les også
– Kineserne overvåker iCloud
Les også
200 000 Snapchat-bilder skal være lekket
Les også
– Noen har ikke forklart ham hvordan Google behandler data
Les også
Google kan bli saksøkt for over 600 millioner kroner på grunn av nakenbildene
Les også
Hackere stjal hemmelig programvare verdt opptil 1,3 milliarder kroner
Les også
I dag får du «ny» iPhone
Les også
Så mange er rammet av Gmail-lekkasjen
Les også
Slik beskytter du iPhone-bildene dine fra hackerne
Les også
Flere av nakenbildene kom fra iCloud
Les også
iCloud-svakhet kan være skyld i nakenbilde-lekkasjen
annonse