Til hovedinnhold

200 000 Snapchat-bilder skal være lekket

Samme hackere som sto bak lekkingen av kjendisers nakenbilder.

Shutterstock

Bildetjenesten Snapchat tok verden med storm da den kom i 2011. Appen gjør det mulig å sende bilder og korte videoklipp til venner der avsender selv bestemmer levetid på bildet. Etter at mottaker har sett bildet eller videoen, forsvinner det fra telefonen uten at mottaker kunne lagre det.

Nå melder Dagbladet at over 200 000 Snapchat-bilder skal være på avveie.

Avisen melder at det ikke er Snapchat selv som er hacket, men programmet Snapsave. Snapsave gjør det mulig å lagre bilder fra Snapchat uten at avsender er klar over det. Med andre ord er det stor sannsynlighet for at personer som selv ikke bruker Snapsave kan ha blitt rammet av hackingen, ettersom mottakere kan ha lagret bilder av dem uten deres viten.

Tok over databasen

Mange av de rundt 200 000 bildene skal være av den intime sorten og flere av dem skal involvere svært unge mennesker. Til Dagbladet forteller en kilde at flere av bildene tilhører brukere i Norden.

– De fleste av bildene som er stjålet ser ut til å tilhøre brukere fra Danmark og Norge, forteller kilden.

Ifølge blogger og IT-ekspert Kenny Withers er det de samme hackerne som sto bak lekkingen av kjendisers nakenbilder tidligere i år som står bak Snapsave-innbruddet.

Hackerne skal visstnok ha tatt over Snapsave-siden og arbeider nå med å gjøre bildene søkbare ved hjelp av Snapchat-brukernavn. Ifølge Kenny Withers raser debatten blant hackerne på forumet 4Chan om hvordan de best skal få spredt bildene.

En av verdens mest populære apper

Snapchat blir regnet som en av verdens mest populære apper. Ifølge Metronet, sendes det opp mot 400 millioner snaps hver dag gjennom tjenesten.

I Norge er appen også veldig populær og i 2013 tok den over andre plassen som den mest populære sosiale plattformen i Norge etter Facebook.

Hvor mange aktive brukere Snapchat har selskapet aldri gått ut med, men eksperter anslår at det kan være så mange som 100 millioner verden over. Ifølge tall fra Ipsos MMI skal det i Norge eksistere litt over én million Snapchat-brukere.

Basert på en stor norsk brukermasse er minst et par tusen nordmenn er rammet.

Les også: «Sexting» er ut, dette er hva ungdommen bruker Snapchat til (Side3.no)

Det er ikke første gang nakenbilder kommer på avveie:
Kan bli saksøkt for 600 millioner etter at kjendisnakenbilder kom på avveie »

annonse