Nyhet

Nå skal Google dytte piratnettsider lenger ned blant søkeresultatene

Ønsker å gi de lovlige alternativene mer synlighet.

Som en av de desidert største aktørene på Internett er Google en hyppig skyteskive for alle som ønsker å komme piratvirksomheten til livs, for eksempel i form av å bli bombadert med én million daglige forespørsler om fjerning av lenker til opphavsbeskyttet materiale.

Nå melder BBC om et nytt søkemotor-relatert tiltak fra IT-giganten rettet mot dem som er ute etter opphavsbeskyttet innhold på nettet.

Piratsider skyves nedover

Google skal nemlig kunngjort at de skal endre søkemotoren på en slik måte at sider med ulovlig innhold vil bli skjøvet lenger ned blant søkeresultatene, mens de lovlige alternativene vil komme høyere opp.

Dette er for så vidt noe Google har drevet med i lang tid allerede, men det nye denne gangen er at selskapet skal ha forbedret teknologien bak dette tiltaket betraktelig slik at det faktisk nå skal fungere etter hensikten.

I tillegge til dette skal Google også iverksette et tiltak som innebærer at lovlige tjenester skal dukke opp i egne bokser over og på høyre side av søkeresultatene når man søker etter ulike typer medieinnhold, for altså å ytterligere fremheve de lovlige alternativene som Spotify og Google Play.

Må betales for

Disse plasseringene må man imidlertid betale Google for, noe den britiske bransjeorganisasjonen BPI, som representerer musikkindustrien, ikke var spesielt begeistret for. Organisasjonen mener det bør være gratis å promotere lovlige tjenester overfor forbrukerne.

BPI har imidlertid respondert positivt på Googles nye innsats for å «degradere» ulovlige sider. Organisasjonen peker på at det ofte er mulig å å skrive inn søkefraser med for eksempel artister eller sanger, for deretter å få opp ulovlige nettsider over de lovlige blant resultatene.

Tidligere forsøk på slike endringer av rangeringen har ikke fungert optimalt, og BPI sier de nå vil følge nøye med på den videre utvklingen fremover.

Opphavsbeskyttet innhold er ikke bare et tapsprosjekt for rettighetshavere: På YouTube har de tjent hele seks milliarder kroner på beskyttet materiale »

Les også
Har du lagt merke til denne nye Spotify-funksjonen?
Les også
Norske brukere prøvde å bli fjernet fra Google – uten hell
Les også
Rettighetshavere har tjent over seks milliarder kroner på ulovlig YouTube-innhold
Les også
Google kan bli saksøkt for over 600 millioner kroner på grunn av nakenbildene
Les også
Krever å få innsyn i Googles søketeknologi
Les også
Dette hater Google mer enn noe annet
Les også
Film- og platebransjen krever 1 million lenker fjernet fra Google – daglig
annonse