Til hovedinnhold

DuPont bygger OLED-fabrikk

Verdensberømt selskap satser på ny TV-teknologi.

Amerikanske DuPont er kjent for å ha funnet opp blant annet nylon, teflon og kevlar, og de har som kjent begitt seg ut på OLED-jaktmarkene med sin særegne printemetode for OLED-paneler – som skal printe over 50 tommer store paneler på under to minutter.

Dette er en teknikk som skal bidra til å produsere billige og store OLED-TV-er, og for å få til dette må man ha masseproduksjon. Nå har det kommet frem at DuPont skal bygge en egen OLED-fabrikk i delstaten Delaware for å få fortgang i sakene.

Delstaten satser

Fabrikken blir plassert i byen Newark og skal i første omgang produsere prototyper. Staten Delaware har gitt prosjektet et stipend på 920 000 dollar, eller 5,4 millioner kroner, for å komme i gang – mens DuPont selv spytter inn 30 millioner dollar, eller 177 millioner kroner.

Prosjektet vil bidra med 35 arbeidsplasser som skal finne ut hvordan man skal produsere OLED for bruk i TV-er til kun en brøkdel av kostnadene det har i dag.

Presser prisene ned

Det ble vist frem et par 55 tommer store OLED-TV-er fra LG og Samsung på CES 2012, og disse hadde til sammenlikning prislapper på 6000 til 10 000 dollar – det vil si 35 000 til 59 000 kroner.

Hvis DuPont lykkes, vil de presse prisene ned slik at OLED kan bli allemannseie raskere enn analytikere hadde trodd på forhånd.

Fem år

Produksjonen på fabrikken vil ta i bruk DuPonts dyseprintemetode som kan skrive ut en 50 tommer-TV på under to minutter. Gjennom stipendavtalen med Delaware forplikter DuPont seg til å holde fabrikken åpen i minst fem år.

DuPont har allerede signert en lisensavtale med et asiatisk selskap som skal produsere store OLED-TV-er med denne teknologien. Ifølge spekulanter er dette selskapet Samsung, og avtalen sikrer DuPont 20 millioner dollar.

(Kilde: Delaware Online)

annonse