Til hovedinnhold

Snart kan du gjøre Oculus Riften din trådløs

Nytt produkt gjør kabler til en saga blott for VR-brillene.

Eirik Helland Urke, TU Media

I fjor høst meldte vi om et nytt produkt til VR-brillene HTC Vive som gjør brillene trådløse, og nå melder selskapet bak dette produktet, kinesiske TPCast, at de også jobber med en tilsvarende løsning for Oculus Rift.

TPCast er i ferd med å utvikle en trådløs adapter til Rift-brillene som gjør at man ikke lenger blir avhengig av de brysomme kablene, som altså gir brukeren mye mer bevegelsesfrihet og fleksibilitet når man er inne i VR-verdenen.

Slik ser boksen ut når den er festet til HTC Vive.
TPCast

Lav forsinkelse

Den nye adapteren støtter ifølge produsenten trådløs overføring av opptil 2K-video med en oppdateringsfrekvens på 90 bilder per sekund, som altså er det både Rift og Vive støtter, og med en forsinkelse på under 2 millisekunder. Dette er i så fall ganske akseptabelt.

Dette er den trådløse boksen i sin nåværende form.
TPCast

Siden den er kabelfri bruker adapteren et batteri, og dette skal ifølge TPCast holde til cirka fem timers bruk, som jo heller ikke er ille.

Det trådløse systemet i sin nåværende form til HTC Vive er en boks som festes til hodestroppen på VR-brillene, som mottar signaler fra en annen boks som kobles til PC-en. Det følger med en «power box» hvor batteriet festes, og batteriet er altså utbyttbart slik at du kan holde det gående lenger ved å skifte det.

Løsningen har allerede vært tilgjengelig i Kina en stund, og ifølge TPCast skal Rift-versjonen bli tilgjengelig i slutten av året. Det er imidlertid uvisst når man kan få tak i den i vår delen av verden, og ikke minst til hvilken pris. Den eksisterende Vive-versjonen kan forhåndsbestilles i Europa nå gjennom ulike partnere, inkludert fra Danmark og Sverige, men Norge ser ikke ut til å være på listen foreløpig.

Oculus har nå sluppet VR-briller som ikke trenger mobil eller PC »

(Via The Tech Report)

annonse