Til hovedinnhold

Oculus Rift blir stadig mer populær

Nærmer seg HTC Vive.

Høy pris, mangel på gode opplevelser og krav til plassering har nok gjort sitt til at moderne VR-sett ikke har tatt mer av enn det har gjort. For etter godt over et år på markedet er det fremdeles langt mellom vanlige hjem med en HTC Vive eller Oculus Rift.

Sistnevnte kom også sist ut på markedet, og det betyr at de mest utålmodige teknologinerdene heller kastet seg over Vive.

Men gjennom det siste året har Oculus stadig fått flere brukere, noe vi kan lese av maskin- og programvareundersøkelsestallene fra den populære spillplattformen Steam.

Spesielt nå den siste måneden har Oculus Rift tatt godt innpå konkurrenten HTC Vive. Bare i august har de økt sin markedsandel med 8,1 prosentpoeng, og ligger nå på 43,8 prosent – eller 47,7 prosent dersom vi tar med den minoriteten som fremdeles bruker Oculus Rift DK2.

Så selv om HTC Vive med sine 52,3 prosent fremdeles er den største VR-plattformen i bruk på Steam, er det tydelig at Oculus Rift får stadig flere tilhengere.

Når det er sagt, er fremdeles under en halv prosent av brukerne som faktisk har et VR-sett, være det seg Oculus Rift eller HTC Vive.

Lavere priser og bedre kontroll

HTC Vive startet som en bedre pakke, men Oculus Rift har gradvis tatt innpå både når det gjelder markedsandeler og brukeropplevelse.

Det ligger ikke noe spesielt magisk bak Rifts voksende popularitet – den har ganske enkelt blitt bedre og billigere enn den har vært. Først fikk vi håndkontrollerne Oculus Touch, som gjorde underverker for innlevelsen.

Så kom støtten for posisjonssporing i romskala rett før sommeren.

Deretter gikk prisen ned med flere tusen kroner i juli, og dette ser vi nå resultatet av i Steams undersøkelse.

HTC har tydeligvis også sett hvor dette har gått, for det er bare et par uker siden Vive også fikk en skikkelig prisreduksjon.

Totalt sett er skikkelig VR med posisjonssporing fremdeles ikke noen spesielt rimelig fornøyelse, men over det siste året har vi altså fått mer innhold, lavere priser og mer kompatibel maskinvare.

Hva skjedde med Samsungs VR-plattform?
TEST: Samsung Gear VR (2017) >>>

(Kilde: Steam)

Les også
Disse VR-brillene har allerede samlet inn mer penger enn Oculus Rift på Kickstarter
Les også
Nå er Halloween-salgene i gang
Les også
Snart kan du gjøre Oculus Riften din trådløs
Les også
Det kraftige priskuttet på Oculus Rift blir permanent
Les også
Dette er støvsugeren for Star Wars-fans
Les også
Oculus skal snart lansere et par nye VR-briller som blir mye billigere enn Rift
Les også
Nå har Oculus Rift endelig fått fullverdig støtte for posisjonssporing i romskala
Les også
Oculus Touch: Kontrollerne som reddet hele VR-opplevelsen
Les også
Oculus Rift: Oculus Rift har noen irriterende mangler
Les også
HTC Vive: Med navlestreng inn i den virtuelle virkeligheten
annonse