Til hovedinnhold

Med disse hanskene kan du endelig «kjenne» VR-verdenen

HaptX mener de har bragt VR et stort steg videre.

HaptX

VR-brillene har for lengst ankommet, men ennå har vi et stykke igjen før vi kan være virkelig «til stede» i VR-verdenen. Nå har det kommet et nytt produkt som skal hjelpe oss med nettopp dette, melder blant andre RoadtoVR.

Selskapet HaptX har nemlig laget et par VR-hansker som de mener skal simulere fysisk berøring i VR-verdenen på en meget overbevisende måte.

VR-hansker har vi riktignok sett en del eksempler på allerede, men dette nye produktet ser utvilsomt mer avansert ut enn de fleste andre konsepter vi har vært borti tidligere og har ifølge produsenten vært under utvikling i mange år.

Væskedrevne trykkpunkter

Bilde: HaptX

HaptX Gloves, som hanskene heter, byr på noe produsenten kaller «smart tekstil» som inneholder punkter som presser mot huden på samme måte som et fysisk objekt når man berører ting i VR-verdenen. Hanskene har hele 100 slike punkter.

Punktene aktiveres ved hjelp av trykk fra væske som sendes gjennom små kanaler, og kraften på trykket i hvert av punktene kan finjusteres på en slik måte at hanskene kan simulere berøring av en rekke ulike overflater og former, samt forskjellige former for bevegelse.

I tillegg til dette har hanskene et såkalt exoskjelett som belaster fingrene med fysisk motstand slik at fingrene «holdes fast» i den stillingen de ville hatt dersom du faktisk holdt i et fysisk objekt – noe som altså skulle gi en ganske realistisk opplevelse. Hanskene er i stand til å yte en motstand på opptil fem pund per finger, som tilsvarer cirka 2,2 kilogram.

Ellers har hanskene posisjonssporing med høy presisjon, eller det utvikleren kaller «sub-millimeterpresisjon», uten at det er helt klart hva dette innebærer i praksis. Produktet skal selges til «utvalgte kunder» neste år, men når vi eventuelt få se en bred forbrukerlansering er ennå ikke kjent.

Under kan du se presentasjonsvideo av hanskene.

HTC har lansert nye VR-briller »

annonse