Til hovedinnhold

HTC Vive blir trådløs

VR-brillene får tilleggsutstyr som gjør de brysomme kablene til en saga blott.

HTC

Første generasjon VR-briller er imponerende saker, men et av ankepunktene er fremdeles de brysomme kablene man må forholde seg til mens man befinner seg i VR-verdenen. Nå ser det ut til at HTC Vive har funnet en vei rundt problemet.

I en pressemelding avduker HTC nemlig nå en ny maskinvare-oppgradering som rett og slett gjør HTC Vive-brillene trådløse.

Ingen reduksjon i ytelse

Den nye oppgraderingen er utviklet av et selskap som heter TPCAST. Det foreligger ikke så mange tekniske detaljer ennå, men det dreier seg om en batteridrevet enhet som etter bildene å dømme er festet til hodestroppen på toppen.

På baksiden av hodet er det en lomme hvor batteriet befinner seg. En representant for HTC uttalte overfor nettstedet UploadVR at produktet er ment å forbedre VR-opplevelsen betraktelig, og skal heller ikke medføre merkbare forskjeller når det gjelder for eksempel forsinkelse.

1800 kroner i Kina

Representanten kunne også fortelle at det medfølgende batteriet vil gi rundt én og en halv time med bruk, men det skal visstnok også komme et større batteri på et senere tidspunkt som vil by på mer batteritid.

Produktet ser ut til å først bli tilgjengelig i Kina, hvor det nå er lagt ut forhåndsbestilling til en pris på 1500 yuan, som tilsvarer cirka 1800 norske kroner. Selve salget skal starte første kvartal neste år, men det er ennå uvisst når produktet eventuelt blir tilgjengelig her på berget.

Under kan du se en demonstrasjonsvideo av produktet lastet opp av UploadVR.

Vive og Rift har allerede fått en del konkurranse: Disse VR-brillene kan spore øynene dine »

annonse