Til hovedinnhold

Skravleroboten vil bli din nye venn

ApriPetit ønsker å kurere din ensomhet.

Robonable, All Rights Reserved

Roboter er generelt ikke kjent for å være spesielt vennlige, men det har denne lille rakkeren tenkt å gjøre noe med. ApriPetit er en liten søtnos som ønsker å gjøre livet ditt lettere ved å være din samtalepartner.

Roboten er designet for å kunne føre noenlunde «normale» samtaler om blant annet helse og stemning. Den er skapt av Toshiba og har en høyde på bare 15 centimeter. Dermed kan du holde ApriPetit i håndflaten.

Blikkontakt

Å ha en slik «nærkontakt» med roboten gjør den i stand til å gjenkjenne stemmen din mye bedre. Roboten klarer å forstå det du sier og deretter komme opp med passende svar. Øyekontakt er også veldig viktig, og robotens store øyne inneholder kameraer som gjenkjenner ansikter og hvor nærme de eventuelt er.

ApriPetit kan røre på hodet, slik at den er i stand til å gjennomføre relativt enkle uttrykk som kan være nødvendig for å gjøre seg best mulig forstått.

Toshiba vurderer i tillegg om de vil utstyre roboten med nettskymuligheter, slik at ulike leverandører kan tilby tjenester via nettskyen og roboten direkte til kundene.

Hjelp for eldre

Et potensielt bruksområde for ApriPetit kan for eksempel være å jobbe på et gamlehjem og minne de eldre beboerne om å ta medisinen sin. Toshiba vil fortsette med forskningen sin på personlige roboter, og det kan være til glede for mange i fremtiden.

Les også: Slik kan din robot-framtid bli

(Kilde: Plastic Pals)

annonse