Til hovedinnhold
Nyhet– Kelner, det er en skrue i suppa!

Restaurant drives av roboter

– Kelner, det er en skrue i suppa!

Xinhua News

Vi har tidligere sett en robot som kan lage mat, selv om den var treigere enn et dovendyr. Nå har kinesere (ikke japanere denne gangen!) tatt steget fullt ut og lansert en restaurant drevet av roboter. Det er heldigvis noen mennesker som passer på driften, ellers kunne dette ha vært begynnelsen på et gryende robotopprør. Vi vet det nok!

Den unike restauranten befinner seg i Harbin, i Kinas Heilongjiang-provins. 18 ulike roboter gjør alle mulige jobber – fra å vise nye gjester til ledige bord til å lage forskjellige retter.

Alle robotene er designet av robotselskapet Harbin Haohai, som har investert rundt 4,7 millioner kroner i restauranten. Hver robot kostet mellom 188 000 og 280 000 kroner, og med en gjennomsnittspris på 35 og 60 kroner per middag, vil ikke selskapet tjene inn investeringen med det aller første. Likevel er dette god reklame for hva robotselskapet kan utrette.

– Velkommen, jordboer!

Mon tro om det smaker noe særlig godt?Foto: Xinhua News

Hva venter deg hvis du avlegger denne robotdrevne restauranten en visitt? Når du kommer inn døra, blir du møtt av en robot som hever sin høyre hånd mens den med en robotaksent sier «Jordboer, hallo. Velkommen til Robotrestauranten!»

Etter at du har bestilt mat fra en av de menneskelige kelnerne (skuffende!), setter robotkokkene i gang på kjøkkenet. Disse lager maten med, vel, robotpresisjon. Når maten er klar bærer trillende robotservitører den ut via fastlagte ruter som går gjennom lokalet.

Mens du spiser opp maten din, står en syngende robot for underholdningen. Alle robotene er utstyrt med sensorer som gjør at de kan bevege seg fritt rundt uten å krasje inn i vegger og folk.

Vi lurer på om de også har oppvaskroboter som tar oppvasken og utkasterroboter, for gjester som ikke oppfører seg.

Drømmeansatte?

De 18 hardtarbeidende robotene i ulike farger har høyder fra 1,3 til 1,6 meter, kan vise mer enn 10 forskjellige ansiktsuttrykk og snakker enkel kinesisk. De blir kontrollert av personale på et datarom, og kan jobbe fem timer i strekk etter to timers oppladning. I tillegg klager de ikke over arbeidsforholdene.

Ifølge Oddity Central må kinesere virkelig hate å jobbe på restauranter, ettersom dette faktisk ikke er den første robotrestauranten i Kina. De har forsøkt før, i 2010, og har også mekket noen robotkokker et par ganger.

Bli vår fan på Facebook!

(Kilde: Xinhua News)

annonse