Til hovedinnhold
NyhetiPhone blir til en robothund

SmartPet forvandler iPhone til en hund

Din nye bestevenn legger ikke igjen hår i sofaen.

Bandai

Hunden er menneskets beste venn, sies det. Men nå virker det som om mobiltelefonen har rykket opp til førsteplass på vennelista hos mange.

Kanskje derfor har noen kommet på idéen om å slå sammen de to kameratene til en supervenn. Gi labb til SmartPet!

Oppfinnelsen er en mekanisk leke som blir til en hunderobot når du dokker iPhonen i den. Telefonens skjerm tegner bikkjas ansikt som kan lage 100 forskjellige ansiktsuttrykk. Den firbente kroppen kan både gjøre triks og vifte med svansen, akkurat som den levende Fido gjør.

Leketøy for voksne

Vi trenger vel knapt å nevne at denne oppfinnelsen kommer fra Japan. Dommerne under Tokyo Toy Show ble så sjarmert av bissevoven at de forærte den prisen for mest innovative leketøy. Flink bisk!

Men tro ikke at hunderoboten er ment som underholdning i barnehagen. Produsenten Bandai, mest kjent for det virtuelle kjæledyret Tamagotchi, mener SmartPet passer best for aldersgruppen fra 20 til 40 år. Voksne japanere er kjent for å elske leketøy, og vil trolig løpe og kjøpe denne forskrudde oppfinnelsen.

Kjenner stemmen din

Dersom du kjøper SmartPet må du også laste ned en app fra iTunes. Straks programmet kjører, og iPhonen er dokket, våkner ditt nye kjæledyr til live. Den kan spasere rundt, sitte på rumpa og riste på halen. Vofsen kjenner stemmen din og kan respondere på beskjeder. Den kan også styres med håndbevegelser eller ved å trykke på mobilskjermen.

Jada, bæsjen må plukkes opp

Tro ikke at du slipper unna bæsjeplukking ved å velge en robothund. Du må ta hånd om den virtuelle avføringen via trykkskjermen. I tillegg skal bikkja ha mat og medisiner for å holde seg frisk og fornøyd.

Går du er lei av pliktene kan du heldigvis bruke roboten til noe mer fornuftig. Den kan gjøre tjeneste som musikkspiller og du kan velge mellom flere spill i menyen.

Bli vår fan på Facebook!

SmartPet går på tre vanlige AA-batterier og koster omtrent 600 kroner i Japan.

Vil du se flere rare roboter?

Les også: Slik kan din robotframtid bli

Her kan du se Bandais video om SmartPet:

Kilde: gizmag

annonse