NyhetRobot holder deg med selskap på dødsleiet

Last Moment Robot holder deg med selskap på dødsleiet

Nå trenger ingen å dø alene.

Tenk deg at du ligger for døden. Ingen av dine nærmeste kan være der, og sykehuspersonalet er for opptatte til å kunne trøste deg i dine siste minutter. Vil du da foretrekke å få selskap av en robot framfor å dø alene?

Uansett hva du svarer så finnes nå roboten som er designet for å trøste døende personer. "Last Moment Robot" står ved siden av sengen og stryker pasienten ømt på armen mens den sier følgende:

"Jeg er Last Moment Robot. Jeg er her for å hjelpe og veilede deg gjennom dine siste øyeblikk på Jorden. Jeg beklager at familien og vennene dine ikke kan være sammen med deg akkurat nå, men ikke vær redd. Jeg er her for å trøste deg. Du er ikke alene, du er sammen med meg. Familien og vennene dine elsker deg høyt. De vil huske deg etter at du er borte."

Skaper placeboeffekt

Kreasjonen skaper et dystert framtidsbilde av en verden der menneskelig kontakt erstattes av surrogater. Men mannen som mekket roboten ser også positive sider ved teknologien.

–Roboten blir noe du kan stole på. Den kan gi deg "placeboeffekten" av trøst, sier Dan Chen til Cnet.

Publikum har kunnet se det foruroligende kunstverket utstillingen "Last Moment Hospital" ved Brown University Science Center i USA tidligere i år.

Både behagelig og ubehagelig

Når en pasient legges i sengen og roboten aktiveres, lyser LED-displayet opp med ordene "Detecting end of life". Etter hvert begynner den mekaniske armen å stryke personen opp og ned på armen, noe mange besøkende finner både behagelig og ubehagelig på samme tid, ifølge Chen. Stemmen er lest inn på forhånd, men kan personliggjøres ved å legge inn pasientens navn.

–Dødsprosessen er kanskje det mest sårbare øyeblikket i menneskelivet. Da søker man menneskelig kontakt. Denne installasjonen stiller spørsmål rundt kvaliteten av intimitet uten menneskelighet, sier oppfinneren.

Chen, som er både kunstner og ingeniør, har skapt en serie av maskiner som etterligner menneskelig sosial oppførsel. Blant hans andre kreasjoner er en klemmerobot, en male-som-en-katt-maskin og et apparat som klapper deg på skulderen og sier at alt kommer til å bli okay.

Bli vår fan på Facebook!

Vil du se flere sære roboter? Da bør du lese denne saken: Slik kan din robotframtid bli

Les også: Send Facebook-meldinger etter din død

I denne videoen kan du se Last Moment Robot i aksjon:

Kilde: Cnet

Les også
Gigantisk bille-robot skremmer japanere
Les også
Hils på virkelighetens WALL-E
Les også
Monster-robot skyter 6000 kuler i minuttet
Les også
Restaurant drives av roboter
Les også
Du slår ikke denne roboten i stein, saks og papir
Les også
Vi blir utkonkurrert av denne roboten
Les også
SmartPet forvandler iPhone til en hund
Les også
Robot foretar hjernekirurgi
Les også
Skravleroboten vil bli din nye venn
Les også
Slik kan din robot-framtid bli
Les også
Ta med deg kameraten din på skulderen
Les også
– I fremtiden får vi robotprostituerte
Les også
Denne løpende roboten vil skremme vannet av deg
Les også
Send Facebook-meldinger etter din død
annonse