Denne boksen gjør TV-en så god som ny

Samsung lanserer oppgraderingsløsning for fjorårets smart-TV-er.

Som ventet har Samsung en rekke kort i ermet i forbindelse med CES 2013. På fjorårets messe annonserte de Evolution Kit, og ved årets show kjører de på for fullt.

Kort fortalt er Evolution Kit en dings du plugger inn på baksiden av smart-TV-en fra Samsung. Denne lar deg dermed forbedre både maskinvare og programvare for å holde tritt med de nyeste TV-modellene.

Hensikten er med andre ord å «framtidssikre» TV-opplevelsen din, uten at du må kjøpe deg en ny modell hvert bidige år for å henge med på utviklingen. Evolution Kit lar deg oppdatere smart-TV-en fram til 2016, og virker på Samsung-fjernsyn fra og med 2012.

– Ny smart-TV-æra

Evolution Kit bidrar med litt turbo til det eldre TV-apparatets CPU, minne og GPU, slik at ytelsen blir forbedret. Dette inkluderer for eksempel raskere Internett-surfing og bedre funksjonalitet ved fleroppgavekjøring, samt forbedret stemme- og gestkontroll – alt på nivå med Samsungs ferskeste TV-modeller.

I en pressemelding forteller Samsung-visepresident Sunny Lee at Evolution Kit er begynnelsen på «en ny smart-TV-æra», som passer overens med de raske endringene i IT-verdenen.

– Forbrukere kan nyte de siste nyvinngene og tjenestene hvert år uten å måtte kjøpe en helt ny TV, sier han.

Dette virker vel og bra for forbrukerne, men om det er bærekraftig for et selskap som Samsung i lengden, gjenstår å se.

Mer i vente

Samsung har angivelig mange godsaker i vente på dette årets CES i Las Vegas. Blant de største nyhetene vi vet om på forhånd er en smart-TV med «en enestående ny form», nytt utseende for plattformen Smart Hub, pluss en 85 tommer stor 4K-TV.

CES-messen i Las Vegas foregår mellom 8. og 11. januar.

(Kilde: Samsung)

Les også
Her er Samsungs 2013-modeller
Les også
Denne PC-en glir inn bak TV-en
Les også
Hva er det Samsung skjuler her?
Les også
Om én uke braker det løs i Las Vegas
Les også
LG avslører 2013-modellene
Les også
TV-produsenter retter fokuset vekk fra OLED
Les også
– Samsung på vei med ny OLED-serie
Les også
Her er Samsungs 2012-modeller
annonse