– Samsung på vei med ny OLED-serie

Ryktebørsen før CES 2013 er i gang.

Den årlige forbrukerelektronikkmessen CES i Las Vegas står snart på trappene, og da begynner selvfølgelig ryktene å dukke opp. Nå skriver den australske nettsiden Smarthouse at sørkoreanske Samsung har noen interessante nyheter med seg i kofferten til «The Entertainment Capital of the World».

Blant det vi angivelig kan se fram til er en helt ny OLED-serie, en ny smart-TV-plattform og et nytt image.

Nye OLED-TV-er

Den nye OLED-serien skal komme i flere utgaver og størrelser. Det er ellers foreløpig ukjent hva som skiller den nye serien fra Samsungs 55-tommer store OLED som de presenterte i år, men lyd-og-bilde-sjef Philip Newton fra Samsung Australia lover at det blir «forbløffende».

De nye OLED-TV-ene er forventet å bli lansert i april 2013.

Ny smart-TV-plattform

En annen nyhet er at Samsung visstnok skal introdusere en ny smart-TV-plattform. Denne er basert på Bada, som er et Samsung-utviklet operativsystem opprinnelig ment for mobiler, men som nå er tilpasset større TV-skjermer.

Bada skal være inspirert av Apples enkle og brukervennlige grensesnitt til fordel for den nåværende plattformen, som mange syns er forvirrende og tungvinn. Det er ikke kjent om Bada vil kjøre på tidligere smart-TV-modeller fra det sørkoreanske selskapet, men det kan være en del av Samsungs Smart Evolution Kit-opplegg.

Nytt image

Apple står også bak inspirasjonen til Samsungs nye image, som angivelig skal være på vei. Nye, elegante og enkle designlinjer skal bytte ut den blå logoen, og nye produkter vil bli markedsført som livsstilsprodukter. Hensikten er å endre inntrykket av Samsung fra et asiatisk varemerke til et internasjonalt varemerke.

Dette er fortsatt ubekreftet fra offisielt hold, og vi må nok vente til starten av januar før vi får se om ryktene stemmer.

CES 2013 blir avholdt i Las Vegas mellom 8. og 11. januar neste år.

(Kilde: Smarthouse)

Les også
LG investerer massivt beløp i OLED-teknologi
Les også
Denne boksen gjør TV-en så god som ny
Les også
Hva er det Samsung skjuler her?
Les også
TV-produsenter retter fokuset vekk fra OLED
Les også
Vi viser deg hvilken utgang du skal bruke.
Les også
Dette er OLED-framtiden
Les også
– OLED-TV er utsatt i lang tid
Les også
Samsung med 55-tommers OLED
Les også
Her er Samsungs 2012-modeller
annonse