Nyhet

Her er Samsungs 2012-modeller

Avslører dette årets TV-er.

Dette er funksjonene

Samsung avslører endelig sine TV-planer for 2012. I år lanserer de tre typer flatskjermer – LED-LCD, plasma og OLED. Sistnevnte har neste generasjon med bildekvalitet og TV-standard, og akkurat som rivalen LG lanserer Samsung en 55 tommer stor modell senere i år.

LED-modellene har fått seg en overhaling og mesteparten av TV-ene har slanke rammer rundt bildepanelet. Samsung fokuserer videre på Smart TV-teknologi og å kunne styre TV-en med stemmen og bevegelser.

Smartere Smart TV

Samsung satser tungt på Smart TV i 2012, og det merkes først og fremst ved at de lanserer en ny og oppdatert Smart TV-plattform. Denne har blitt raskere og mer brukervennlig – og da spesielt i modeller med tokjerners prosessor.

Av andre nyheter på Smart TV-fronten finner vi for eksempel en egen avdeling for trening. Fitness-seksjonen hjelper deg med å holde deg i form med ulike treningsprogrammer, statistikk og mer. Fitness-appen er koblet opp til kameraet i TV-en.

Kids-seksjonen byr på underholdning for de minste, mens Family Story gir adgang til familiens bilder som kan lagres i nettskyen. Her tilbyr Samsung lagringsplass på 5 GB.

Smart samhandling

Smart Interaction er navnet på teknologien som gjør at du kan kontrollere TV-en med stemmen og bevegelser på toppmodellene. Du skrur for eksempel på fjernsynet ved å si "Hi TV" eller skifter til kanalnummer tre ved å si "Channel 3". Se hvordan det fungerer i videoen nedenfor:

Hvis du liker å holde TV-en oppdatert med den siste utviklingen på Smart TV-fronten, vil Smart Evolution Kit være noe for deg. Denne teknologien gjør det mulig å oppgradere til nye funksjoner ved hjelp av en støpselmodul. Smart Evolution Kit dukker opp med neste års modeller og lar deg oppdatere frem til 2016.

Enkel deling

En annen teknologi Samsung fremhever er AllShare Play. Denne har to funksjoner, hvorav den første er såkalt "push". Med push-funksjonen streamer du video, musikk eller bilder fra nettbrettet eller smarttelefonen og direkte over på TV-en.

Den andre funksjonen i AllShare Play er Samsungs nye nettskytjeneste. Dersom du kjøper en Samsung Smart TV, får du adgang til 5 GB i nettskyen. Det du lagrer her blir deretter tilgjengelig på alle "smarte" produkter fra Samsung.

Forbedret kontrast og sortnivå

Når det gjelder bildekvalitet tar Samsung i bruk de såkalte Micro Dimming- og Micro Dimming Ultimate-systemene. Dette skal forbedre kontrasten på skjermene. Plasmamodellene har fått et nytt Real Black Pro-filter, og dette forbedrer gjengivelsen av sortnivå og reduserer refleksjoner i skjermen.

Samsungs 55 tommer store OLED-TV byr også selvsagt på en rekke spennende nyheter, deriblant langt raskere responstid, bedre innsynsvinkler og bedre gjengivelse av sortnivået.

Stereoskopisk 3D er tilgjengelig i de fleste nye modellene, selv om dette ikke er fokusområdet til Samsung i 2012. Alle 3D-modellene har en 2D-til-3D-funksjon – hvor vanlige 2D-videoer kan konverteres til 3D.

Ny fjernkontroll

En ny touch-fjernkontroll dukker opp i år. Den skal gjøre det enklere for Smart TV-eiere å kunne navigere rundt i menyene på TV-skjermen. Fjernkontrollen har en enkel design i metall med et minimum av knapper.

Videre følger det med en innebygd mikrofon som tar imot stemmekommandoer. Fjernkontrollen følger med 7- og 8-seriene innenfor LED og 8-serien innenfor plasma.

Samsung tilbyr mye forskjellig tilbehør til sine nye TV-er. 3D-briller dukker opp i mange varianter og slanke veggfester blir også å få tak i. Du får kjøpt kameraer til modeller uten innebygd kamera, og du kan bruke dette til for eksempel Skype-samtaler. Videre finnes det et trådløst tastatur som egner seg til TV-appene.

Bli med over til neste side for å se hele 2012-kolleksjonen »