Til hovedinnhold

Halvparten av alle iPhoner kjører nå iOS 13

Brukerne lar seg tydeligvis ikke skremme av feilene.

Niklas Plikk, Tek.no

Når Apple lanserte sine nyeste iPhone-modellene, åpnet de også opp for at eldre versjoner av telefonen kunne oppdateres til den nyeste programvaren, iOS 13.

Nå skal over halvparten av alle iPhone-brukere, som er tilkoblet App Store, ha tatt i bruk den nyeste versjonen av programvaren – 26 dager etter at den ble tilgjengelig, melder Apple.

Her kan du se andelen som bruker iOS 13.
Skjermdump Apple.com

Mange feil i starten

At iPhone-brukere har vært raske med å oppdatere til en nyere versjon av iOS-plattformen er ikke noe nytt. Til sammenligning brukte iPhone-brukerne kun 23 dager for å nå det samme målet med iOS 12.

Det spesielle med årets versjon viste seg å ha en rekke feil med seg i sekken. Hvor Apple slapp den en ene oppdateringen etter den andre kort tid etter lanseringen for å rette på feilene.

Man skulle kanskje tro at dette la en demper på hvor raskt brukerne ville oppgradere telefonen sin. Men tallene viser at plattformen «er i rute» sammenlignet med tidligere versjoner.

Nyere telefoner oppgraderes oftere

Om man ser på tallene fra Apple, så ser man at andelen som nå bruker iOS 13 er 55 prosent om man utelater telefoner som er eldre enn fire år. Med disse inkludert så senkes tallet til 50 prosent.

Brorparten av de som ikke har oppgradert til nyeste versjon kjører fortsatt iOS 12. Hele 41 prosent om vi tar med alle enheter. Det betyr at det kun er 9 prosent som kjører en eldre versjon av iOS.

Imponerende sammenlignet med Android

Den amerikanske nettsiden The Verge har også sett nærmere på hvordan denne prosentandelen er sammenlignet med telefoner som bruker Android som plattform. Og her er Apple flere hestehoder foran Google.

Enn så lenge foreligger det ikke noen tall for den nyeste Android 10-versjonen, og man må faktisk spole tiden tilbake til mai for å finne de siste målingene.

Da var Android 9 (Pie) kun installert på 10,4 prosent av alle Android-enheter. Og måtte se seg slått av blant annet Android 5 (Lollipop), som fortsatt var å finne på hele 14,5 prosent av telefonene. Størst av de ulike versjonene var Android 8 (Oreo), med 27 prosent.

Om du fortsatt ikke har oppdatert iPhonen din, gjør du det på følgende vis:

  • Klikk deg inn i Innstillinger
  • Klikk deg videre til Generelt
  • Klikk på Oppdateringer, og sjekk hvilken versjon du har

Apple lanserte sammen med iOS også en ny iPhone-generasjon:
Les hele testen av toppmodellen iPhone 11 Pro Max »

(Kilder: Apple, The Verge)

annonse