Til hovedinnhold

Hils på Windows-mobilen Aspen

Sony Ericsson har nå lansert profftelefonen Aspen med Windows Mobile. Nykommeren har fått versjon 6.5.3 av Windows Mobile, et fulltastatur og er i tillegg en såkalt Greenheart-telefon - altså er den laget av gjenvunnet materiale og laget på en miljøvennlig måte. 

Mye nytt i Windows Mobile 6.5.3

Windows Mobile 6.5.3 åpner for flertrykkskjermer, kapasitive skjermer og bedre fingervennlighet. 

Brukervennligheten skal også generelt være forbedret i den nye versjonen. Horisontal navigering skal for eksempel erstatte faner og du kan dra og slippe ikoner på startskjermen. Kontorprogramvaren skal også være bedre. 

På toppen av dette skal nettleseren være forbedret. Det skal ta kortere tid å laste sider, minnebruken til nettleseren skal være forbedret, navigeringen skal gå jevnere og det skal ta kortere tid å zoome inn og ut eller rotere skjermen. 

Aspen får altså denne versjonen av operativsystemet fra første stund, og Sony Ericsson skal ifølge ryktene også oppdatere Xperia X2 til versjon 6.5.3 i mai måned.

SPB forhåndsinstallert i Aspen

SPB gir et fingervennlig brukergrensesnitt til Windows Mobile-telefoner. I Aspen skal SPB Mobile Shell 3.0 være installert (Professional og Lifestyle). 

Av annen programvare finner du klienter for Facebook, Twitter og Youtube. Google Maps er også installert med Google Latitude slik at du kan dele posisjonen din med vennene dine, og se hvor de befinner seg på et kart. 

Og siden dette er en Greenheart-telefon, kommer den også med Eco Mate som blant annet viser deg hvor mye CO2 du sparer på all gåingen din og noe Sony Ericsson kaller SEMC Greenheart Panel. 

Ettersom det er Windows Mobile i bunnen, får du selvsagt også med en avansert e-postleser, kalender, støtte for Office- og PDF-dokumenter og andre ting proffbrukerne vet å sette pris på.

Middelmådig maskinvare 

Trykkskjermen i Aspen er 2,4 tommer stor med en oppløsning på 240 x 320 piksler. Kameraet knipser i 3,2 megapikslers oppløsning, og et spor for minnekort er på plass. 

Sony Ericsson har skrevet at telefonen har 3,5 millimeters minijack under "tilkoblinger", men har også fått det med under medfølgende tilbehør. Om det er snakk om en orvergang eller innebygget 3,5 millimeters utgang vites ikke.

Ellers har Aspen HSPA (super-3G) i alle tre frekvensbånd, slik at du er rustet også når norske operatører eventuelt tar i bruk 900 MHz-båndet for å forbedre HSPA-dekningen. Edge har telefonen også. Teknologier som Wi-Fi, A-GPS og Bluetooth er også på plass. 

Aspen skal dukke opp i norske butikkhyller i løpet av årets andre kvartal, og prisen ser ut til å havne på mellom fire og fem tusen kroner.

(Kilde: pressemelding, msmobiles.com)

annonse