Til hovedinnhold

Sony Ericsson lanserer Vivaz pro

Einar Eriksen

Amobil/Barcelona: Sony Ericsson var en av de som hadde lansering i dag, dagen før Mobile World Congress går av staben. Vivaz pro heter nykommeren, som skal være en morotelefon med fulltastatur.

Les også om Vivaz som ble lansert i januar »

Navn som har "pro" i seg har som vane å også ha fulltastaur, og det samme gjelder Vivaz pro. Her skyver du skjermen til side for å avduke tastatueret.

Den nye modellen har fått en berøringsfølsom skjerm, ifølge Sony Ericsson, og er av typen TFT. Oppløsningen er på 360 x 640 piksler i formatet 16:9.

Symbian S60

I likhet med for eksempel Sony Ericsson Satio, har Vivaz pro fått grensesnittet S60 5th Edition.

Det hele skal drives av en prosessor med klokkehastighet på 720 MHz.

Les også test av Sony Ericsson Satio »

Ny designstrategi

Mye av tiden på pressekonferansen ble brukt til å snakke om design. Sony Ericssons designstrategi skal visst være myke kurver som gjenspeiler menneskekroppens kurver.

Sony Ericsson sier at Vivaz pro skal være god på meldinger og underholdning, og at fulltastaturet gjør det enkelt å kommunisere via e-post, SMS og sosiale nettverk.

Telefonen har fått et kamera som tar opp HD-video, og denne kan du laste rett opp på Youtube. Dette kan gjøres over Wi-Fi, super-3G eller Edge.

Kameraet knipser i 5,1 megapiksler, og du finner autofokus, bildestabilisator, geomerking og en rekke av de andre kamerafinessene vi er kjent med fra Sony Ericssons telefoner.

Telefonen skal komme på markedet i løpet av årets andre kvartal i fargene svart og hvit. Prisen er foreløpig ukjent.

annonse