Til hovedinnhold

Hemmelig futt i HD2

Finn Jarle Kvalheim

Ryktene skal ha det til at HTC HD2s oppfølger, HD3 skal dukke opp i November og kjøre Microsofts forjettede mobil-OS Windows Mobile 7. Det samme operativsystemet kan også være årsaken til at HTC HD2 så langt har blitt levert med programvare som ikke klarer å vise eller utnytte de faktiske mengdene arbeidsminne i den ekstreme mobilen.

For litt over en uke siden kom det frem at den amerikanske utgaven av HTC HD2 skulle være betydelig bedre utstyrt enn den europeiske versjonen. Det var helt til en bruker på den kinesiske delen av mobilforumet Xda-developers postet et skjermskudd av sin HD2.

Den amerikanske utgaven av HD2 som slippes sammen med T-Mobile skal være utstyrt med 1 GB lagringsplass for operativsystemet og 576 MB hurtigminne. Dette står i motsetning til spesifikasjonene for den europeiske utgaven som kun skal ha 512 MB lagringsplass og 448 MB hurtigminne.

Nevnte skjermskudd viste en HD2 med 576 MB hurtigminne allerede før detaljene omkring den amerikanske utgaven var kjent.

Lekket oppdatering

Det er en nylig lekket oppdatering til telefonen som gjør den økte minnemengden tilgjengelig. Så fort telefonen har denne installert skal den rapportere om 576 MB minne. Det var en del usikkerhet rundt den faktiske mengden arbeidsminne, og om det kunne være systemfeil som førte til feilaktige data i systeminformasjonen.

For å bekrefte eller avkrefte dette skrev en annen bruker på samme forum et lite program som i praksis spiser opp alt tilgjengelig minne på telefonen før det rapporterer hvor mye som ble brukt. 444 MB klarte programmet å bruke opp, noe som ikke hadde vært mulig dersom den totale mengden minne var 448 MB.

Hete spekulasjoner om Windows Mobile 7

Det er nettstedet Pocketnow som rapporterer dette. Etter å ha installert den nye oppdateringen på sin egen HD2 og sett at det virker spekuleres det der i om HTC har holdt minnemengden skjult for å holde spekulasjoner om Windows Mobile 7-oppdatering fra livet.

Med 1 GB lagringsplass for operativsystemet og 576 MB minne skal den amerikanske utgaven av HD2 være det første håndsettet på markedet som kvalifiserer til kravene satt av Microsoft for Windows Mobile 7.

Kravene for ytelse er delt inn i grupper avhengig av forventet ytelse på enheten, og det er de såkalte Chassis 1-kravene som foreløpig er kjente. Det er fortsatt ikke kjent om det også kan finnes ugler i mosen på lagringssiden av europeiske HD2.

Lurendreieri fra HTC

For ikke lenge siden rapporterte flere nettsteder at HTC lanserte falske rykter. Disse rapportene kom etter at Eldar Murtazin fra nettstedet Mobile Review hevdet overfor Engadget at HTC har plantet disse ryktene for å forhindre at markedet vet for mye om hva de jobber med.

Passende i en sådan stund er det altså at det dukker opp rykter om spesifikasjonene til HD2s arvtaker, som foreløpig forventes å hete HD3. En kinesisk nettside skal ha fått fatt i spesifikasjonene til telefonen som ifølge siden skal lanseres i november i år.

Ekstreme spesifikasjoner

Ryktet skal ha det til at telefonen er imponerende utstyrt. Prosessoren er påstått å være en oppgradert utgave av Qualcomms Snapdragon-prosessor, dog denne gang i 1,5 GHz utgave - altså kjører den ved halvannen gang høyere klokkehastighet i forhold til dagens Snapdragon-prosessor som sitter i HD2.

Prosessoren er såpass kraftig at den skal være i stand til å dekode video i full HD-oppløsning. Dette kan virke unyttig på en mobiltelefon, men med innebygget HDMI-utgang og en skjerm på hele 1280 x 800 piksler kan man tenke seg at behovet er der.

Skjermen skal for øvrig også være på 4,5 tommer, altså litt større enn den allerede monstrøse 4,3 tommers skjermen man finner i dagens HD2.

På minnesiden sier ryktene at telefonen skal være usedvanlig godt utstyrt. 1 GB arbeidsminne og like stor lagringsplass for operativsystem skal være tilgjengelig. 16 GB brukerminne skal telefonen visstnok også få.

Pocketnow som bringer ryktene videre, samt flere andre nettsteder som har rapportert om ryktene går langt i å hevde at ryktene kan være feilaktige, og sett i lys av den siste tids avsløringer er det kanskje grunn til å være skeptisk. Det hjelper heller ikke at Snapdragon på 1,5 GHz strengt tatt ikke skal dukke opp før nyttårstider.

Les testen vår av HD2 her

(Kilder: pocketnow.com 1, 2, 3, 4, wmpoweruser.com, xda-developers.com, engadget.com, techtickerblog.com)

annonse