Til hovedinnhold

Lumigon T1 er lansert

(Amobil.no / København) Det danske selskapet har lenge latt det dryppe litt informasjon i ny og ne om en ny serie Android-baserte telefoner. Selskapet, som blant annet har norske investorer på eiersiden, lanserte i kveld den første av de kommende telefonene, T1. Vi var til stede på lanseringen som fant sted utenfor København onsdag kveld.

T1 sikter seg inn blant dagens toppmodeller på spesifikasjonslisten, men det er strengt tatt ikke det som gjør at den skiller seg ut. Telefonen kommer med en ladekrybbe som har Micro-USB-tilkobling og HDMI-utgang.

Et mediesenter

I tillegg til krybben kan man også få et tastatur, som Lumigon har døpt K1. Dette kan fjernstyre telefonens funksjoner, og den er tenkt å fungere som et fullverdig mediesenter med dekoding av høyoppløst video og nettsurfing som noen av styrkene.

Lumigon har dessuten laget et eget grensesnitt som kommer opp på TV-skjermen når den er tilkoblet. For de som fra tid til annen fortsatt mottar samtaler på mobiltelefonene sine, har Lumigon lagt inn mikrofon og høyttaler i tastaturet.

Hvorfor ikke snakke litt med tastaturet?

Dersom noen skulle ringe mens man surfer eller ser på film via TV-en, skal man kunne besvare samtalen kun ved hjelp av tastaturet, og uten å måtte ta i telefonen i det hele tatt.

En annen forholdsvis unik detalj er universalfjernkontrollen. I Symbians spede barndom fantes det haugevis av programvare som ga fjernkontroll på Nokia 7650 og 3650. I dag fins det derimot færre slike applikasjoner, og det fins i det hele tatt ganske få telefoner som har den infrarøde utgangen som trengs for denne funksjonen.

Universalfjernkontrollen skal ha innstillinger for mengder av ulike enheter, og om ikke dingsen din finnes i listen lover danskene i Lumigon at den også har lærefunksjon, slik at du kan oppdra Lumigon T1 med den gamle fjernkontrollen.

Kraftig spesifisert

Når det kommer til de mer vante spesifikasjonene er telefonen utstyrt med en Freescale-prosessor som putrer og går med klokkehastighet på 1 GHz. Den har også grafikkakselerasjon. På kamerafronten har T1 fått et fem megapikslers kamera med doble LED-lamper til belysning.

En 3,5 tommers LCD-skjerm med oppløsning på 800 x 480 piksler er på plass. Ellers skal telefonen ha den vanlige bestykkingen av trådløse tilkoblinger. GPS og digitalt kompass finnes også, og den skal kunne foreta videoanrop både over 3G og trådløst nett uten å behøve ekstra programvare.

Tilgjengelig i begynnelsen av 2011

Lumigon-sjef, Lars Gravesen, fortalte i sin presentasjon at T1 ville bli tilgjengelig for hele Europa i løpet av første kvartal 2011, og at prisen ville bli omkring 499 euro. Med norske avgifter må vi nok beregne tigangen her på berget, men vi fikk også understreket fra investorer og grossistrepresentanter at det er relativt usikkert hva den endelige prisen vil bli.

På lanseringsfesten ble den nye mobilen akkompagnert av både en tryllekunstner og det danske eurodance-bandet Infernal. Vi rakk dessverre ikke å få med oss sistnevnte, men vi fikk tafset litt på den nye krumtappen og en sniktitt er nært forestående.

Vi fikk ikke noe fullverdig faktaark på i forbindelse med lanseringen. Artikkelen vil derfor bli oppdatert med faktaboks i løpet av kort tid.

annonse