- Kast digitalkameraet ditt til løvene

Da vi skrev om Altek Leo tidligere i år hadde akkurat spesifikasjonene blitt kjent. Det dreier etter alle solemerker om en av de aller heftigste kameratelefonene så langt, og iallfall det mest ekstreme kameraet Android-plattformen har vært paret med så langt.

- Kast det gamle digitalkameraet ditt til løvene, sier Altek i sin pressemelding. Løven kommer, for en gangs skyld, fra Taiwan. Altek er i utgangspunktet såkalt OEM-produsent av kompaktkameraer. Dermed blir produktene som regel omdøpt til andre merker før de når butikkhyllene.

Til europa første kvartal 2011

Det mangler ikke på heftige beskrivelser i pressemeldingen, som også hevder at Leo spiser andre kameratelefoner til frokost. Ifølge pressemeldingen skal den altså spise seg inn i det europeiske smarttelefonmarkedet fra første kvartal 2011.

I mellomtiden får vi nøye oss med en relativt saftig spesifikasjonsliste. På kamerasiden dreier det seg om et objektiv med inntil 3 ganger optisk zoom. Kamerabrikken tar bilder med hele 14 megapiksler.

Etter at både Nokia og Apple den senere tid har gjort et poeng av å ha større kamerabrikker enn hva som er vanlig i mobiltelefoner, er vi spent på hva som sitter i Leo. Her sies det nemlig foreløpig lite.

Fortsatt usikkert om Norge er på menyen

Som telefon er Leo ikke fullt så oppsiktsvekkende, men den ser like fullt ut til å bli en kraftpakke. Skjermen er på 3,2 tommer, berøringsfølsom og med flertrykkstøtte.

Leo blir levert med Android 2.1 og det fulle sortimentet med trådløse tilkoblinger vi forventer av dagens toppmodeller.

Hvorvidt telefonen vil finne veien til Norge er foreløpig uklart. Foreløpig virker det imidlertid sannsynlig at vi slipper å reise så langt for å hilse på kattedyret.

I mellomtiden er Sony Ericsson Xperia X10, og den kommende HTC Desire HD sannsynligvis de to heftigste kombinasjonene av kamera og Android som blir tilbudt norske mobilkunder.

Les også:

(Kilde: pressemelding)

Les også
Lumigon T1 er lansert
Les også
Panasonic skal lage Lumix-telefon
Les også
3D-film på Android og Iphone – uten briller
Les også
HTC Desire HD
Les også
Dansk Android-versting kommer snart
annonse