Til hovedinnhold

Blir LG G2 høstens råeste mobil?

LGs nye toppmodell har heftige spesifikasjoner, og noen annerledes designvalg.

Foto: LG
Foto: LG
Foto: LG

LG lanserte i dag sin nye toppmodell, LG G2 på et pressearrangement i Frederick P. Rose Hall i Lincoln Center i New York, hvor Amobil er tilstede.

Vi har prøvd telefonen.
Les sniktitten på LG G2 her.

Ifølge LG er dette den første smarttelefonen i en ny «G-serie» med det LG kaller «premium-mobiler». Det er altså planer om flere toppmodeller fra LG under G-paraplayen. LG har valgt å droppe Optimus-navnet fra disse enhetene.

Les testen av forgjengeren LG Optimus G her

LG hevder at 4G-mobilen LG G2 skal være den mest spennende og ambisiøse telefonen de har laget.

Telefonen tar i bruk et konsept LG kaller «Rear Key», som kort fortalt betyr at knappene er plassert på baksiden av telefonen. Som det har gått frem av lekkede bilder av telefonen, er volumknappene plassert under kameralinsen på baksiden. Årsaken til at det er gjort på denne måten, er at LG gjennom brukerundersøkelser har fått tilbakemeldinger om at mange har problemer med å nå frem til knappene på siden av telefonene etter hvert som telefonene er blitt større.

«Ved å flytte hovedknappene til baksiden av smarttelefonen, får brukerne mer kontroll siden dette er stedet hvor brukerens pekefinger naturlig er plassert», skriver LG i en pressemelding. Ifølge LG skal også forskere ha funnet ut at man ved å flytte knappene får færre avbrutte anrop ved justering av volumet under en samtale.

Baksideknappene har også en annen funksjon. Ved å holde volumknappene inne lenge, aktiveres QuickMemo og kameraet, slik at det skal være raskere og enklere å ta notater eller ta selvportretter. Hvis LG G2 ligger på bordet med skjermen opp, trenger du ikke løfte telefonen for å skru på skjermen, det holder med å tappe to ganger på skjermen – en funksjon LG kaller «KnockOn».

Stor skjerm og kraftige spesifikasjoner

LG G2 kommer med en IPS LCD-skjerm på 5,2-tommer med Full HD-oppløsning, og dermed snakker vi om en ganske stor telefon. Ifølge LG er dette den største skjermen som er designet for enhånds-betjening. Kanten på telefonen er redusert til bare 2,65 millimeter.

Foto: LG

Skjermen skal i likhet med skjermene på blant annet enkelte Nokia Lumia-modeller fungere selv om du har på hansker.

G2 tar i bruk et eget grafikkminne (GRAM), som skal gi bedre batteriutnyttelse. Strømforbruket til skjermen skal være inntil 26 prosent lavere ved visning av et statisk bilde, takket være GRAM-løsningen. Batteriet i telefonen er for øvrig på hele 3000 mAh.

Systembrikken i telefonen er en Qualcomm Snapdragon 800 med fire prosessorkjerner på 2,26 GHz. Dette er en av de desidert kraftigste brikkene akkurat nå, og LG G2 er en av de første telefonene som har denne brikken. En annen telefon som nylig er lansert med Snapdragon 800 er Sony Xperia Z Ultra, som du kan lese en sniktitt på her.

Optisk bildestabilisering

Kameraet i telefonen er på 13 megapiksler, og det benyttes optisk bildestabilisering. Dette skal gjøre det enklere å ta skarpe bilder i dårlig belysning.

Telefonen skal være den første på markedet som håndterer lyd i 24-bit/192 KHz hi-fi-avspilling, noe som ifølge LG skal gi lyd i studiokvalitet.

LG har ellers lagt til en del nye funksjoner i brukergrensesnittet, som skal gjøre det enklere å bruke de mest populære funksjonene. Eksempler er «Answer Me», som lar deg besvare telefonen automatisk ved å løfte opp telefonen.

Du kan velge mellom to farger – svart eller hvit.

Vi har prøvd telefonen.
Les sniktitten på LG G2 her.

annonse