Dette er HTCs nye kameramobil

HTC Desire 500 får også en ganske hyggelig pris.

Mellomklassemobilen HTC Desire 500 skal komme i salg i løpet av 3. kvartal, skriver produsenten i en pressemelding onsdag. Med bildeprosessoren HTC ImageChip og en rekke kamerafunksjoner, er det 8-megapikselkameraet som er i fokus på denne lanseringen.

"Denne smartmobilen er perfekt for folk i farten, som raskt og enkelt vil holdes ajour med siste nytt og oppdateringer, samtidig som at brukeren tilbys et fremragende kamera, som takket være Video Highlights-funksjonen automatisk vekker dine opplevelser til live", sier administrerende direktør Peter Frølund HTC Nordic, i pressemeldingen.

Med Video Highlights kan du sette sammen bildene dine til 30-sekunders videoklipp, med musikk og temaer. HTC Desire 500 har også smilefunksjon og ulike filtre. Frontkameraet er for øvrig på 1,6 megapiksler.

Greie spesifikasjoner

HTC trekker frem kameraet som hovedfunksjonen til Desire 500. På spesifikasjonslisten ser vi derimot at den har en firekjerners Qualcomm Snapdragon 200-prosessor (1,2 GHz), 1 GB RAM, og en 4,3 tommers WVGA-skjerm. Den har ikke 4G, og støtter bare 3G opp til 7,2 Mbit/s.

Med HTC Desire 500 får du kun 4 GB lagringsplass, men heldigvis kan du stappe inn et micro-SD-kort på inntill 64 GB hvis du skulle trenge plass til alle bildene. Den kjører naturligvis Android med HTC Sense, men det oppgis ikke hvilken versjon av OS-et mobilen leveres med.

Inkluderer BlinkFeed

Her ser du BlinkFeed-funksjonen.

HTC har en funksjon de kaller BlinkFeed, som viser nyhetssaker fra utvalgte medier. Av norske publikasjoner får du nyheter fra ELLE, Lyd og Bilde og Teknofil. Det presenteres litt på samme måte som i Flipboard eller Feedly, bare at det er integrert på hjemmeskjermen.

Blink Feed kjenner vi til fra toppmodellen HTC One, men nå debuterer samme funksjon på Desire-serien.

Tilgjengelig i tredje kvartal

Smartmobilen kommer i salg enten i august eller september – HTC selv sier bare "tredje kvartal".

Selskapets forrige i Desire-serien var musikkmobilen HTC Desire C, og dette var en skikkelig billigmobil. Kameramobilen HTC Desire 500 ser på papiret langt bedre ut, plasserer seg til gjengjeld i "mellomklassen" også prismessig. HTC Nordics pressekontor opplyser til Amobil at den veiledende prisen vil ligge på 1999 kroner uten abonnement.

Les også: Her er august-mobilene

(Kilder: Pressemelding)

Les også
Blir LG G2 høstens råeste mobil?
Les også
Dette er Mini-utgaven av HTC One
Les også
HTC One SV: God, men ikke fullgod
Les også
HTC One: Luksusmobilen som tar bilder i mørket
annonse