TestHuawei Ascend P6

Denne telefonen er syltynn og uvanlig smart

Ingen av konkurrentene kan gjøre det Ascend P6 kan.

Design, skjerm og menyer

Ascend P6 er en svært tynn telefon. Vi ser også at Huawei har latt seg inspirere av Apples iPhone-design.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Lukene for SIM-kort og minnekort åpnes ved hjelp av en liten pinne. Den bor i hodetelefonutgangen.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Slik åpnes lukene.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Låseskjermen, slik den ser ut med vårt foretrukne tema aktivert.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Som vanlig inkluderer Huawei ulike temaer for menyene.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Huawei stjeler menyfunksjoner fra de beste.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Siste utgave av Emotion UI-et fra Huawei kommer uten app-meny. Den har bare hjemmeskjerm. Dermed må du holde orden i appene dine ved hjelp av mapper.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Etter et veldig godt førsteinntrykk endte den forrige Huawei-telefonen vi testet med å skuffe oss grundig. Nå har vi fått Huawei Ascend P6 inn til test, og etter et særdeles godt førsteinntrykk, er det veldig spennende å se hvordan telefonen fungerer til daglig bruk.

Les testen av Huawei Ascend P2

Huawei Ascend P6 er en syltynn og svært lett telefon. Den er bare drøye 6 millimeter tykk, og veier 120 gram. Det er betydelig mindre enn så å si alle dens konkurrenter, spesielt de som ligger i samme prisklasse.

Glass og aluminium

Produsenten har likevel ikke spart på kruttet her. Telefonen består nesten utelukkende av glass og aluminium, og hele pakken føles svært godt bygget. Vi klarer ikke å finne noen tydelige svakheter i byggekvaliteten på telefonen. Dette er en stor forandring fra et selskap som vanligvis er glad i plast og gummierte overflater.

At telefonen er så liten, og også ganske kantete, gjør at det tar litt tid å bli vant med hvordan den ligger i hånden. I starten fikk vi en følelse av at Ascend P6 alltid var i ferd med å falle ut av hånden. Den følelsen forsvinner etter noen dagers bruk, og vi opplevde uansett aldri å faktisk miste grepet om den.

Hermer litt etter Apple

Designmessig ser vi at Huawei her har stjelt noen noter fra Apple. Ascend P6 har et sølvfarget aluminiumsbånd rundt tre av de fire sidene, og akkurat som på iPhone 4, og iPhone 4S, bruker den dette båndet som antenne. Båndet avbrytes av små delestreker som skiller antennedelene fra hverandre – igjen akkurat som i Apples modeller.

Under skjermen har telefonen en buet plastbit, som strekker seg fra fremsiden til baksiden av telefonen. Dette er den eneste plastdetaljen telefonen har, men den passer likevel fint inn i designen.

Verktøy i hodetelefonutgangen

Det er ikke mulig å åpne Ascend P6 for å få tilgang til batteriet. SIM-kort og minnekort bor i egne luker på siden av telefonen, og disse åpnes ved hjelp av en liten pinne som følger med telefonen. Uvanlig nok har Huawei valgt å gi verktøyet tilholdssted i hodetelefonkontakten.

Hvis du ikke bruker hodetelefoner med kabel, kan du trygt la verktøyet bli stående i utgangen, slik at det både beskytter telefonen og du alltid har det med deg, i tilfelle du ønsker å bytte minnekort uten å ha en binders for hånden.

Fin skjerm

Skjermen i Huawei Ascend P6 er 4,7 tommer stor. Det er en HD-skjerm, men den har ikke full-HD-oppløsning, slik de aller heftigste mobilene har. Noe stort tap er det ikke, siden det uansett ikke er den aller største skjermen det er snakk om, og selv på de store skjermene kan det være vanskelig å se forskjellen.

Fargegjengivelsen er svært god, og skjermen fremstår altså som sylskarp. Innsynsvinkelen er også god, og det samme er lysstyrken.

Vi har egentlig ingenting annet å utsette på skjermen i Ascend P6 enn at den etter hvert er i godt selskap. Gode skjermer blir stadig mer vanlig i dag, og dermed er det også vanskelig for Ascend P6 å hevde seg på denne egenskapen alene.

Menyene

Huawei Ascend P6 kjører Android. Det er likevel ikke Android helt slik vi er vant til. Her er det produsentens eget grensesnitt som kjører på skjermen, kjent som Emotion UI. Egne menyvarianter er ikke nytt – men Huawei har gått mer drastisk til verks enn det som er vanlig. De har nemlig fjernet hele app-menyen, slik at du står igjen med bare hjemmeskjermer.

Mangel på en app-meny til alle appene du kanskje bare bruker en gang i blant, forutsetter litt ryddighet. Når du pakker telefonen ut av esken kommer den satt opp med noen nyttige widgets på skjermen, og appene fordelt ut over mapper.

Hvis du er blant dem som laster ned det du kommer over av apper, bør du sannsynligvis fortsette med å organisere appene i mapper. Hvis ikke kan telefonen fort bli så rotete at den er litt vanskelig å finne frem i.

En haug praktiske endringer

Kinesiske mobilprodusenter har hatt en tendens til å legge til store mengder ekstra funksjoner og valg i menyene i det siste. Ascend P6 er ikke et unntak, og er søkklastet med spennende funksjoner vi ikke ser overalt. Noen av dem bærer tydelig preg av å være hentet fra andre produsenter og telefoner, mens flere av dem er unike for Huawei.

Det er for eksempel mulig at funksjonen som lar deg besvare en samtale ved å løfte telefonen til øret ikke er så godt likt blant folkene i Samsung. At du kan snu den for å skru av ringelyden kan det hende det er noen i HTC som reagerer på. Vi bryr oss ikke så veldig om hvor funksjonaliteten er hentet fra, så vi liker godt at Huawei både har stjålet litt fra konkurrentene, og tilført mye nytt på egen hånd.

Vi går nærmere inn på flere av de spesielle funksjonene på side to av testen.

Velg utseende på menyene selv

Du kan velge mellom en del ulike temaer for menyene. Det er imidlertid langt færre varianter å velge mellom her enn i Ascend P2, som vi testet tidligere i år.

Det er dessuten verdt å nevne at ingen av temaene som kan velges ligger spesielt nært Android slik vi er vant til å se det. Vi hadde håpet på større utvalg, og muligheten til å få telefonen til å se noen hakk mer ordinær ut, for de som ønsker det. Likevel liker vi temafunksjonaliteten Huawei har lagt inn her, og vi tror at de fleste vil finne en variant de liker.

Verdt å nevne er det også at det er mulig å stille på tekststørrelsen, slik at store deler av telefonen blir enklere å bruke for deg som sliter med synet. Denne innstillingen påvirker større deler av menysystemet på Ascend P6 enn vi er vant til fra andre telefoner der vi har sett samme type funksjonalitet.

Gå videre til neste side for å se hvorfor Ascend P6 er smartere enn mange av sine konkurrenter.