Dette er Lenovos nye monster-nettbrett

«Yoga Home 900» er en «borddatamaskin».

I mylderet av produktsegmenter på markedet finnes det også en kategori som gjerne kalles «borddatamaskin». Nå har Lenovo lansert et nytt beist i dette segmentet, nemlig «Yoga Home 900». Det melder blant andre Wall Street Journal og Windows Central.

Yoga Home 900 har en berøringsskjerm på solide 27 tommer med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Produktet, som beskrives som en «alt-i-ett-PC», er dermed det desidert største i Yoga-familien.

Kan brukes som digert «nettbrett»

Maskinen har en fot på baksiden som gjør at du kan stille den opp og bruke den som en stasjonær PC med trådløs mus og tastatur, som følger med maskinen. Om du ikke benytter foten kan du altså legge den flatt ned og bruke den som et gedigent nettbrett, eller «borddatamaskin».

Lenovo Yoga Home 900. Foto: Lenovo

Med en størrelse på 27 tommer og en vekt på 7,6 kilogram er den riktignok ikke direkte mobil, og det innebygde batteriet gir også kun en batteritid på rundt tre timer, så produktet har noe begrenset bruksverdi som nettbrett i vanlig forstand.

Meningen er imidlertid at man for eksempel kan dra maskinen rundt i huset og bruke den som underholdningsmaskin med ekstra stort skjermareal som hele familien kan bruke samtidig, når man ikke bruker den som vanlig PC.

Opptil 1 TB lagringsplass

Maskinvaremessig kommer Yoga Home 900 med opptil Intel Core i7 av Broadwell-generasjonen. Den kommer også med det nye skjermkortet GeForce 940A, og blir dermed et av de første produktene med dette kortet.

Ellers kan PC-en leveres med maksimalt 8 GB minne og en hybriddisk på opptil 1 TB. Tre USB 3.0-porter og én HDMI-port er også på plass, og maskinens tykkelse er på 19,5 millimeter. Startprisen på maskinen ligger på 1499 euro, cirka 14 000 kroner, og den vil være å finne på det europeiske markedet i løpet av desember.

Har du mer behov for et «vanlig» nettbrett? Toshiba lanserte nettopp en «digital notatblokk» »

Les også
Lenovo Yoga 900: Lenovo Yoga 900 er bedre enn forgjengeren på alle punkter
Les også
Lenovo lanserer ThinkPad Yoga P40
Les også
Lenovo og Razer skal lage heftige spill-PC-er sammen
Les også
Lenovo slipper syltynn nettbrett-PC med Skylake
Les også
Denne PC-en lar deg vippe skjermen helt rundt – og kommer med ekstra rask trådløsteknologi
Les også
Denne alt-i-ett-maskinen omslutter deg med innhold
Les også
Slik er Microsoft Surface 4 og Surface Book
Les også
Dette skal være det ultimate underholdnings-nettbrettet
annonse