Tek.no

Nyhet

Lenovo lanserer ThinkPad Yoga P40

En heftig arbeidsmaskin du kan vri og vende på.

Lenovo
7 Des 2015 09:20

De såkalte ThinkPad-maskinene til Lenovo forbindes gjerne med relativt potente arbeidsstasjoner, og i august lanserte selskapet en ny «ThinkPad P»-serie av ekstra kraftige modeller. Nå har Lenovo dratt sløret av en ny P-modell, som attpåtil kan brukes som nettbrett.

Den nye modellen heter ThinkPad P40 Yoga, og som Yoga-navnet antyder er det altså snakk om en såkalt «konvertérbar» PC. Det vil si at skjermen kan vippes rundt 360 grader for å gi maskinen en nettbrett-formfaktor.

Heftig skjermkort

Lenovo selv kaller maskinen «verdens første multi-modus-arbeidsstasjon», noe som antakelig har et snev av sannhet i seg med tanke på den ganske potente innmaten.

Skjermen er på 14 tommer og er en IPS-berøringsskjerm med en oppløsning på 2560 x 1440 piksler.

Maskinen byr blant annet på opptil Intel Core i7-prosessor av den seneste Skylake-generasjonen og ikke minst et heftig skjermkort av typen Nvidia QuadroM500M med 2 GB videominne. Dette er beregnet på profesjonell bruk og skal takle grafisk tunge arbeidsoppgaver.

Proff skjermpenn

Lenovo ThinkPad P40 Yoga byr ellers på opptil 16 GB minne og en SSD på 512 GB. Ellers er det verdt å merke seg at maskinen kommer med Lenovos såkalte «Lift ‘n Lock»-løsning, som innebærer at en ramme rundt tastene automatisk hever seg i nettbrett-modusen, slik at tastene ikke kommer i direkte kontakt med bordet når skjermen vippes helt rundt.

Maskinen kommer videre med en profesjonell skjermpenn utviklet i samarbeid med selskapet Wacom, som kan registrere 2048 trykksensitive nivåer, en formodentlig nyttig egenskap for tegnere og grafikere.

ThinkPad P40 Yoga skal lanseres en gang i løpet av første kvartal neste år, men har ennå ikke fått en mer spesifikk dato. Den amerikanske utsalgsprisen vil starte på 1400 dollar, cirka 12 000 kroner, så om man skal ha de heftigste spesifikasjonene blir det nok ingen billig sak. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Lenovo skal nå begynne å lage spillrettede, stasjonære PC-er: Det skal de gjøre i samarbeid med Razer »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Lenovo ThinkPad X1 Yoga har OLED-skjerm
Les også
Lenovo slipper syltynn nettbrett-PC med Skylake
Les også
Dette er Lenovos nye monster-nettbrett
Les også
Lenovos nye bærbare PC-er skal danke ut det meste
annonse