Til hovedinnhold

Lenovo og Razer skal lage heftige spill-PC-er sammen

De to selskapene slår seg sammen om en helt ny serie av spillfokuserte PC-er.

Verdens største PC-produsent, kinesiske Lenovo, er kanskje ikke det merket man først og fremst forbinder med spillrettede PC-er, men dette skal nå endre seg dramatisk. Lenovo kunngjør nemlig nå i en pressemelding at de skal inngå samarbeid med det langt mer spillfokuserte selskapet Razer.

Samarbeidet innebærer at Lenovo skal lansere nye, spillrettede modeller i sin «Y»-serie av stasjonære PC-er, som Razer altså også skal sette sitt merke på. Den nye serien vil hete simpelthen «Lenovo Razer Edition».

Skal lede til nye produkter

Ifølge pressemeldingen skal PC-ene både produseres og markedsføres av Lenovo, men skal samtidig by på elementer som spillere skal kjenne igjen fra Razers spillrettede produkter.

Denne første modellen skal vises under den kommende CES-messen. Foto: Lenovo

I utgangspunktet vil dette tilsynelatende kun ta form som mer overfladiske elementer som den konfigurérbare Chroma-lysteknologien, men selskapene gjør det klart at dette bare er begynnelsen.

På noe lengre sikt er målet for det nye partnerskapet å få fart på utviklingen av nye teknologier og nye produkter som på ulike måter skal forbedre opplevelsen for PC-spillere, men hva dette konkret innebærer er noe uvisst.

Første modell vises frem i januar

Razer-sjefen Min-Liang Tan sier i pressemeldingen at han tror partnerskapet åpner opp muligheter for å bringe PC-spilling videre fremover på måter som ikke er blitt gjort før, men utover disse markedsførings-frasene foreligger det altså fint lite substans. Det er imidlertid ingen tvil om at begge aktørene er blant de største på hvert sitt felt, så det jo ikke umulig at vi har spennende ting i vente.

Den første maskinen i «Lenovo Razer Edition»-serien skal vises frem under CES-messen i januar neste år, så da vil vi definitivt få vite mer.

Razer har mye stilig spillutstyr: Spillmusen Razer Mamba er for eksempel helt drøy »

(Via The Verge)

Les også
Razers nye webkamera skal være verdens mest avanserte
Les også
Razer Blade Stealth skal være «den ultimate ultrabooken»
Les også
Lenovo har dratt duken av «verdens tynneste hybrid»
Les også
Her er nyhetene vi venter på fra CES
Les også
Lenovo slipper syltynn nettbrett-PC med Skylake
Les også
Dette er Lenovos nye monster-nettbrett
Les også
Nå skal Lenovo kun satse på rene Motorola-telefoner
annonse