På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.
Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».
Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.
I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.
TestLenovo Yoga 900
Lenovo Yoga 900 er bedre enn forgjengeren på alle punkter
Men holder det mot aggressive konkurrenter?
Lenovo Yoga 900 »
Det er et lite høydepunkt hver gang Lenovo slipper en ny høvding i sin Yoga-serie, som nå, med Yoga 900. Ikke nødvendigvis fordi det er så spennende å se om nykommeren yter bedre enn forgjengeren – noe den ikke alltid gjør, forresten – men heller fordi Lenovo er flinke til å prøve nye ting når de kommer med nye produkter. Slik blir de stadig litt bedre.
Først kom de opp med ideen om å dreie skjermen 360 grader rundt, deretter lanserte de verdens tynneste bærbar og innoverte der ingen andre trodde man kunne innovere, på selve skjermhengslen. Med en klokkereim som inspirasjonskilde fikk deres Yoga 3 Pro både særegenhet og stil, men ytelsen imponerte dessverre ingen. Nettopp det skal imidlertid Lenovo bøte på med sin Yoga 900.
Yoga 900 byr på langt sprekere innmat enn Yoga 3 Pro ved at den svake Intel Core M-prosessoren er kastet på sjøen til fordel for en vesentlig mer kapabel prosessor fra Intels Core I-serie.
Maskinen har riktig nok blitt noe tykkere, men ærlig talt, om vi ikke hadde lest spesifikasjonstabellen ville vi aldri lagt merke til det. Yoga 900 kan med andre ord fortsatt sies å være tynn som ei «høvelflis» der den måler 15 millimeter på sitt tykkeste og vektnåla stopper allerede på 1,3 kilogram.
Den klokkereim-inspirerte skjermhengslen er fortsatt på plass, kan virke som i en noe enklere form, men fortsatt er den svært solid konstruert.
Du bøyer og vrir mye mer på en Yoga enn noen annen bærbar ettersom den er laget for bruk i hele fire ulike posisjoner, men hengslen tåler behandlingen godt. Den lar deg også legge maskinen helt paddeflatt, og setter en effektiv stopper for at skjermen svaier frem og tilbake etter at du har rørt ved den.
Takler alle posisjoner
Yoga 900 kan, som sine forgjengere, se ut som en hvilken som helst bærbar datamaskin. La deg likevel ikke lure, for ved å ta et godt tak i skjermen og dreie den helt rundt, sitter du med et fullverdig og kraftig nettbrett i fanget på under to sekunder.
I denne såkalte «nettbrettmodusen» deaktiveres tastaturet og du kan rotere bildet på skjermen i den retningen du ønsker. En egen bryter låser bildet vannrett eller horisontalt, men de to dedikerte knappene for volumjustering – sist sett i forgjengeren – er borte.
Yogaen kan likevel ikke bare brukes som et nettbrett. Maskinen utnytter sin fleksibilitet til det fulle og har ytterligere to moduser i tillegg til «Bærbar PC-modus» for teksproduksjon og «nettbrettmodus» for nettsurfing og lesing av e-bøker.
Ved film- og bildevisning, eller videochat, lar for eksempel «Stativmodus» deg komme nærmere skjermen, mens «Teltmodus» hjelper deg å bruke skjermens berøringsfunksjoner uten at den rører seg det spor. Da står maskinen på hvert sitt ben med minimal berøring mot underlaget. Dette er nyttig om du bruker maskinen på kjøkkenet for å vise oppskrifter, ikke vil smule oppi tastaturet ved frokostbordet, eller om du holder på med presisjonsoppgaver hvor rekyl fra skjermen må unngås.
Skiftet mellom alle fire modus går lynraskt ved å dreie skjermen innenfor visse vinkler, og du kan velge om Windows 10 skal sette seg selv i nettbrettmodus automatisk eller om den skal spørre deg hver gang.
Vi har testet konfigurasjonen som nevnt i faktaboksen oppe til høyre. Yoga 900 finnes imidlertid i et par andre varianter også, hvor Intel Core i7 er byttet ut med en Core i5, flashlagringen lyder på 256 gigabyte i stedet for 512 og hvor du får 8 gigabyte minne i stedet for 16 gigabyte. I tillegg til utførelsen i sølv får du Yoga 900 i gulldrakt eller med «klementin»-farge.
Lenovo Yoga 900 (80MK005XMX)
"Bedre enn forgjengeren på alle punkter."
Fordeler
- Lar deg kaste nettbrettet ditt
- 360-graders-skjermen er faktisk nyttig
- God pekeplate
- Berøringsskjermen er presis og blir mye brukt
- Lekkert design
- Tynn og lett
- Støyer lite
Ting å tenke på
- Prosessoren klokker seg raskt ned
- Skjermen er dårlig kalibrert
- Trenger adapter for å sende ut skjermbilde
- Tykk skjermramme