Til hovedinnhold

Denne alt-i-ett-maskinen omslutter deg med innhold

34 tommer og en skikkelig krum skjerm løfter komfort og produktivitet til nye høyder.

Barcelona/Tek.no: Tidligere denne uken stod HP for det som kan kalles et skikkelig lanseringsjiippo. Blant de over 20 nylanseringene, som blant annet inkluderte de spennende hybridene Spectre x2 og Envy 8, fant vi imidlertid også et par staselige AiO-maskiner, eller «Alt i ett-maskiner», som det heter på moderspråket. Her sitter med andre ord alle datakomponentene i skjermen, slik at du bare trenger å plugge inn strømkabelen for å komme i gang.

HPs sjefsdesigner, Stacy Wolf, har satt seg som mål å friske opp selskapets datamaskin-portefølje, og etter å ha latt seg inspirere av den kjente Barcelona-stolen kom han opp med et par nye Envy-maskiner som nok spesielt kan friste en del av dere med flerskjermoppsett i dag.

HP Envy AiO

Først avduket han Envy AiO. Denne kommer i utgaver med henholdsvis 24- og 27-tommer store skjermer med enten QHD- eller UHD-oppløsning i 21:9-format. Dette er et format flere produsenter satser på, ettersom det er svært godt egnet for visning av flere vinduer side ved side. Vi fikk lett plass til tre fulle nettsider ved siden av hverandre, og ser klart potensiale av bedre arbeidsflyt og produktivitet som følge av dette.

Envy 27-tommer med UHD-skjerm. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Føttene har klare likhetstrekk med et visst kjent møbel. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

HP har lagt mye tankekraft ned i designet. Spesielt den nevnte Barcelona-stolen ser en klare likhetstrekk med i maskinens to forkrommede metallføtter. Føttene gir et tidløst uttrykk og sørger for at den store skjermen står dønn stabilt. Dessuten, på innsiden av skjermen sitter det en mekanisme som til enhver tid gir jevn panorering og justering av skjermen. En liten detalj som gir hele maskinen en kvalitetsfølelse à la Apples iMac. Envy skal ifølge Wolf ha en svært god skjerm som er sertifisert av Technicolor. Vi kan selv melde fra våre minutter ved maskinen at fargene virket svært så «riktige» og at innsynsvinklen også var overbevisende.

Fire høyttalere

Bang & Olufsen står for lyden i høyttalerne, som bygger godt ut på hver side av skjermen og teller fire i antall på denne Envyen. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Det vi stusser litt på er imidlertid beslutningen om å gjøre et så stort nummer ut av høyttalerne. Høyttalerne bygger nemlig godt ut på hver sin side av skjermen (som fra før av har en forholdsvis voksen ramme), og teller hele fire i antall – to på hver side. Disse fikk vi dessverre ikke lyttet til – ifølge HP skal de låte svært godt ettersom de er levert av Bang & Olufsen – men hvor mange som egentlig bruker kontormaskinen sin som hjemmekinoanlegg er vi litt i tvil om. Vi tror Envy-en ville tiltrukket seg enda flere lange blikk med en tynnere ramme og mindre utpregede høyttalere.

Baksiden av maskinen er hvit og veldig stilren. Dette er med andre ord en maskin du kan vise frem fra begge sider, og som vil kjøre seg i de fleste rom.

Mellom skjermen og det hvite skallet skjuler det seg henholdsvis en Intel Core i5- eller i7-prosessor fra den nye Skylake-generasjonen . Mens integrert Intel-grafikk vil gjøre jobben for de fleste, kan du velge å oppgradere til en sterkere løsning i form av uspesifisert dedikert AMD R7- eller R9-grafikk. Dette vil for eksempel være aktuelt for videoredigerere eller om du vil kjøre enkelte 3D-spill.

HP forteller at Envy AiO kan fås med lagringskapasitet på inntil to terabyte snurredisk, eller en SSD på 128 gigabyte. Maskinen kan konfigureres med enten 8 eller 16 gigabyte minne.

Hva gjelder tilkoblinger får du to USB 3.0- og to USB 2.0-porter, en HDMI-ut samt en HDMI-inn-kontakt og en nettverksport. I tillegg har Envy en minnekortleser.

Envy AiO blir tilgjengelig en gang i løpet av oktober og basiskonfigurasjonen starter på 800 Euro.

HP Envy Curved AiO

Skjermen på den kurvede Envyen har en kurvatur på heftige 2000 millimeter. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

AiO-maskiner er ikke noe nytt, men når HP viste frem sitt neste produkt fikk vi se noe vi ikke kan huske å ha sett før, nemlig en kurvet AiO-maskin.

– Bøyde TV-er fører bare til kamp i familien om den beste plassen i stuen. For PC-en er det annerledes. Derfor handler vår kurvede Envy om å la innholdet omslutte deg helt, manet Stacy Wolf fra scenen.

Og for et beist han viste frem. HPs Envy Curved AiO ligner mer en kommandosentral enn en datamaskin. Det kommer følgelig av at 21:9-skjermen – som for øvrig måler hele 34 tommer – rett og slett omslutter deg. Den har en 2000 millimeter kurvatur, noe som er langt mer enn kurvede TV-er har, og fra det vi kjenner til, også hva andre kurvede PC-skjermer kan skilte med i dag. Denne voldsomme kurvaturen gir samme avstand mellom øynene dine og skjermen, uansett hvor på den du titter. Når du sitter rett fremfor den føles det umiddelbart så riktig, og vi tenker på hvor mye bedre overblikk vi med ett fikk over skrivebordet vårt – enn så stor skjermen er.

Skjermen har «WQHD+»-oppløsning, og teller altså 3440 x 1440 piksler. Den kan gjengi 99 prosent av Adobe RGB-fargerommet, og kan også krysse av for Technicolor-godkjenning på sin merittliste. Denne sertifiseringen betyr at fargene du ser på skjermen speiler hvordan fargene ser ut i virkeligheten.

Føttene, av rustfritt stål, er solide og forkrommet. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Maskinen minner ellers veldig om overnevnte Envy uten kurvet skjerm, med samme lekre føtter og uttrykk. På innsiden finner vi imidlertid igjen noen ulikheter. For eksempel kan den kurvede Envyen konfigureres med dedikert GTX 960A-grafikk fra Nvidia. Hva «A»-en står for vet ikke vi, men du får uansett en betydelig bedre grafikkopplevelse med denne enn den integrerte Intel HD-grafikken som ellers følger med på Skylake Core i5- eller Core i7-prosessoren fra samme selskap.

Ellers kommer den kurvede Envyen med et Intel Real Sense-kamera. Dette kan du bruke til å måle objekter i den fysiske verden, for eksempel for å se om du får plass til den nye sofaen du vil kjøpe deg, eller du kan faktisk 3D-skanne kameraten din i helfigur, og printe ham ut. Enda mer aktuelle bruksområder er dessuten ansiktsgjenkjenning for passordløs innlogging til Windows.

En mann med lydfetisj

Høyttalerne har dessuten økt i antall, fra fire til seks. Nevnte Stacy Wolf har helt klart en form for lydfetisj, som vi ikke er helt sikre om HP finner igjen i maskinens målgruppe. Vi vil forsøke å få grafset til oss et testeksemplar slik at vi blant annet kan få sjekket disse B&O-høyttalerne nøyere.

Den kurvede Envyen blir ikke akkurat rimelig, og når den kommer på markedet i november får basiskonfigurasjonen en startpris på 2500 Euro.

Fikk du med deg HPs nye hybrid-maskiner?
Nye løsninger og lekkert design lover godt for fremtiden »

Vi gjør oppmerksom på at reise og opphold ble betalt av HP.

Les også
HP hiver seg på OLED-toget
Les også
Asus går i strupen på Apples iMac med en splitter ny alt-i-ett-PC
Les også
Denne lille Kickstarter-dingsen er en mini-PC du kan putte i lomma
Les også
Dette er Lenovos nye monster-nettbrett
Les også
HP lanserer syltynn Skylake-laptop
Les også
Denne PC-en lar deg vippe skjermen helt rundt – og kommer med ekstra rask trådløsteknologi
Les også
Vi fikk se på 20 nye produkter fra HP - Her er høydepunktene
Les også
Nå kommer Intels RealSense 3D-kamera i enda flere produkter
Les også
HP lanserer skjerm med 5K-oppløsning
annonse