Til hovedinnhold

– Apple vurderer Spotify-konkurrent for Android

Strømmetjeneste og iTunes for Android kan være underveis.

Apple vurderer å komme med en abonnementsbasert Spotify-lignende strømmetjeneste, hevder kilder musikkmagasinet Billboard har vært i kontakt med. Ifølge magasinet skal Apple ha vært i samtaler med plateselskaper om en slik løsning. Samtalene skal fortsatt være på et tidlig stadium.

De samme kildene hevder også at Apple også vurderer en iTunes-app for Android-mobiler.

De påståtte samtalene med plateselskapene kommer etter at Apple i det siste har opplevd et tosifret fall i nedlastinger fra den amerikanske delen av iTunes Music Store.

Steve Jobs.Foto: iStock

– Fans vil aldri abonnere på musikk

Apples nå avdøde grunnlegger uttalte i sin tid at «fans aldri vil abonnere på musikk», og iTunes Music Store har inntil nå kun gitt brukerne mulighet til å kjøpe sanger eller album.

Samtidig med at salget av digitale låter og album har sunket, har omsetningen fra strømmetjenester steget kraftig. Ifølge tall fra den amerikanske plateorganisasjonen RIAA, som Billboard viser til, har strømmetjenester som Spotify generert 1,4 milliarder dollar i omsetning – en økning på 39 prosent fra 2012 til 2013. Omsetningen fra nedlastinger gikk ned med 3,2 prosent fra 2012 til 2013, til 2,9 milliarder dollar.

Apple ønsket ikke å kommentere saken overfor Billboard.

Apple er i full gang med å lage neste versjon av iOS:
Dette kan være de første skjermbildene fra iOS 8 »

(Kilde: Billboard)

annonse