Til hovedinnhold

Neil Youngs Pono-spiller håver inn

Samlet inn tre ganger Kickstarter-målet på bare to dager.

Den kanadiske sangeren Neil Young, har lenge hatt planer om å lage en musikkspiller for lydentusiaster. Spilleren kalles Pono, og er en litt pussig trekantet dings med en liten skjerm på. Bortsett fra den merkelige triangelformen, er det ikke så mye som skiller den fra andre musikkspillere – i alle fall ikke utenpå.

Les også: App lar deg kopiere musikk fra iTunes

Sosial founding

For 400 dollar kan du kjøpe en Neil Young-versjon av Pono, produsert i et begrenset opplag.Foto: Pono/Kickstarter

For å realisere prosjektet har Young tatt i bruk Kickstarter. Dette er en løsning der gründere med mer eller mindre smarte ideer kan få nettsamfunnet til å bidra med finansieringen. I Ponos tilfelle kan du delta i prosjektet med fra én dollar eller mer.

For å lokke til seg investorer tilbys Young alt fra signerte plakater til spesialutgaver av spilleren med forhåndslagret musikk. Betaler du 400 dollar kan du motta en Neil Young-versjon av Pono, med musikk fra Neil Young.

Kjøp et møte med artisten

Er du blodfan av Young kan du også kjøpe deg plass på et party der du får prøvelytte Pono sammen med Neil Young og 29 andre som har kjøpt samme pakke som deg. Denne pakken koster 5000 dollar, eller nesten 30 000 kroner.

Den spesielle fasongen gir plass til to kraftige transistorer..Foto: Pono/Kickstarter

Så langt skal drøyt halvparten av plassene være solgt.

Pengene renner inn

Målet var å samle inn 800 000 dollar, eller 4,75 millioner kroner. Men Young har nok undervurdert folks interesse. Etter to dager med Kickstarter-innsamling, er det kommet inn 2,314 millioner dollar.

Med dagens kurs tilsvarer dette 13,7 millioner kroner. Og ennå har prosjektet 33 dager igjen å samle inn penger på.

Du finner flere opplysninger om Pono-prosjektet på Kickstarter.com.

Les også: Google tar opp kampen med Spotify og Wimp

annonse