Nyhet

Nå går platebransjen etter YouTube-brukere

Pass deg dersom du laster opp musikk på nettstedet.

Selv om det populære videonettstedet YouTube på ingen måte er kjent som et piratnettsted, er det vel ingen hemmelighet at ganske mye av innholdet på siden er opphavsbeskyttet.

Google har over lengre tid trappet opp jakten på slikt innhold, noe som har ført til at mye ulovlig opplastet materiale er blitt tatt ned, men det er liten tvil om at mye også overses, blant annet når det gjelder musikk og musikkvideoer.

Går etter YouTube-pirater

Nå melder nettstedet TorrentFreak at den amerikanske platebransjen, representert ved organisasjonen RIAA, tilsynelatende har tenkt å sette et eksempel til advarsel for de mange YouTube-piratene der ute.

RIAA sendte nylig et brev til YouTube der de krevde at to låter av den amerikanske hip hop-artisten Chris Brown ble fjernet fra nettstedet. De to sangene det er snakk om er «New Flame» og «Die it For You», hvorav begge allerede er tatt ned av Google.

Bransjeorganisasjonen bestemte seg imidlertid for å gå enda litt lenger, og tok ut en stevning mot YouTube for å få nettstedet til å oppgi all den informasjonen som er nødvendig for å identifisere dem som lastet opp de to låtene ulovlig, slik som IP-adressene og e-postadressene.

Innvilget med én gang

Stevningen ble innvilget samme dag, og det betyr at YouTube har frist på seg til 15. april med å oppgi informasjonen overfor RIAA. Det er for øyeblikket uvisst om YouTube/Google har planer om å anke saken.

Det at det tilsynelatende er såpass enkelt å stevne nettstedet for å avsløre «pirater» kan uansett sette en presedens for lignende saker i fremtiden. Det gjenstår imidlertid å se om dette var et enkelttilfelle, eller om det er starten på en «kampanje» fra platebransjen sin side.

Les også: Kaller Netflix-kunder som bruker VPN for pirater

(Kilde: TorrentFreak)

Les også
Hulu har sett seg lei tyvtittende «pirater»
Les også
Bekreftet: Netflix blir dyrere i Norge
Les også
– Apple vurderer Spotify-konkurrent for Android
Les også
YouTube og Viacom enige etter syv lange år
Les også
«Filmselskapenes skrekk» ble stengt ned
Les også
Kan være filmselskapenes store skrekk
Les også
Kaller Netflix-kunder som bruker VPN for «pirater»
Les også
Dette er den nye Chromecast-utfordreren
Les også
Torrent-nettstedene tjener over en milliard i året
Les også
Saksøker pirater for nedlasting av denne Oscar-filmen
Les også
DVD-Jons nye app lar deg kopiere musikk fra iTunes
annonse