Til hovedinnhold

Nå kommer Office 2016

Microsofts nye kontorpakke for Windows er like rundt hjørnet.

Microsoft

Det går noen år mellom hver gang Microsoft lanserer nye versjoner av sin kjente Office-programpakke, og nå ser det omsider ut til at den nyeste utgaven er rett rundt hjørnet. Det melder det tyske nettstedet WinFuture.

Lanseringsdatoen til Office 2016 skal være den 22. september i år, som altså betyr at det er under én måned til forbrukere kan få kloa i den nye kontrorprogrampakken til Windows. Mac-versjonen ble lansert tidligere i sommer.

Kom frem i internt notat

Datoen er ikke offisielt kunngjort av Microsoft, men stammer fra kilder hos selskapet som WinFuture var i kontakt med. Tidspunktet ble oppgitt i et internt notat som nylig ble sendt ut til Microsoft-ansatte, og det er derfor all grunn til å tro at det stemmer.

Office 2016 byr blant annet på nytt fargetema. Foto: Microsoft

Versjonen som lanseres den 22. september er altså Home- og Professional-utgaven av programpakken, mens bedriftsversjonen visstnok vil bli lansert noe senere.

Testversjonen av Office 2016 ble lansert allerede i mai i år, og Microsoft har tidligere bekreftet at den ferdige utgaven av programpakken ville komme på forbrukermarkedet en gang i løpet av høsten.

Mange endringer

Office 2016 vil være ganske gjenkjennelig når det gjelder funksjonalitet, men vil samtidig by på en god del endringer. Blant annet vi programmene komme med et nytt fargerikt tema som ligner på temaene til mobilapplikasjonene av Office, og det vil også være mulig å velge et mørkt tema.

Av andre endringer får Office 2016 blant annet også integrere hjelpefunksjonen «Tell Me», som allerede finnes i den nettbaserte versjonen av Office. Denne gjør det enkelt å få hjelp til dokumentene ved å skrive inn spørsmål.

Ellers vil den nye versjonen få en tettere integrering mot skytjenesten OneDrive, og Office 2016 vil også by på muligheten for å samarbeide med andre på dokumenter i sanntid, noe som allerede er mulig i de nettleser-baserte Office Online-appene. Mer informasjon om hva vi har i vente kan du finne hos Microsoft.

Her er et annet, ferskt Microsoft-produkt: Dette tastaturet kommer med en egen e-papirskjerm »

(Via The Verge)

annonse