Til hovedinnhold

Microsoft vil forhåndsinstallere appene sine i Cyanogen OS

Annonserer samarbeid med Cyanogen.

Microsoft har annonsert et samarbeid med Cyanogen, selskapet som står bak Android-variantene CyanogenMod og Cyanogen OS. Samarbeidet innebærer at fremtidige versjoner av Cyanogen OS vil komme med en rekke Microsoft-apper forhåndsinstallert. Cyanogen OS er den kommersielle varianten som kjører på telefoner fra blant andre OnePlus, mens CyanogenMod er den «community»-drevne versjonen. Det er kun den kommersielle varianten som vil få Microsoft-appene.

Slik installerer du CyanogenMod på telefonen din »

Appene det er snakk om er blant annet Skype, OneDrive, OneNote, Outlook og Microsoft Office-appene Excel, Word og PowerPoint. I en pressemelding skriver Cyanogen at distribusjonsavtalen også inkluderer Bing-tjenester, men om det innebærer at Bing vil være standard søk i stedet for Google, sier meldingen ingenting om.

– Mennesker over hele verden bruker Cyanogens operativsystem og populære Microsoft-tjenester for å engasjere seg i det som betyr mest for dem på sine mobile enheter, sier Cyanogens sjef Kirt McMaster.

Kutter lisensavgifter i bytte mot forhåndsinstallering

Microsoft har den senere tiden gjort flere ting for å øke sin posisjon i Android-markedet, og blant annet lansert både Office og Outlook til Android. I tillegg har Microsoft inngått en ny avtale med Samsung, for å få slutt på patentkrangelen mellom de to selskapene.

Microsoft eier rundt 200 patenter som er nødvendige for å bygge en Android-mobil, men ifølge PhoneArena.com har Microsoft nå gjort avtaler med tilsammen 11 ulike telefonprodusenter om å kutte ned på lisensavgiftene i bytte mot å få forhåndsinstallert Microsoft-apper på telefonene. For eksempel kommer Samsungs nye Galaxy S6-modell med en rekke Microsoft-apper ferdig installert fra fabrikken.

Nå jobber Microsoft også med å få Windows 10 inn på Android-mobiler:
Tester ut Windows 10 på telefoner fra Xiaomi »

annonse