Til hovedinnhold

Nå kan du teste Office 2016

Microsoft har lagt ut en forhåndsvisning av Office 2016 for hjemmebruk – for tekniske entusiaster, som det heter.

Shutterstock

Office 2016-prøveversjonen er nå tilgjengelig på mange språk, også på norsk – i hvert fall på bokmål.

Forutsetninger

Det er en del forutsetninger som må oppfylles for at du kan installere prøveversjonen av neste Office på pc-en din.

For det første kreves det i utgangspunktet at du har et aktivt Office 365-abonnement, selv om Microsoft i USA også tilbyr prøving av Office 2016 uten krav om abonnement.

For det andre må du akseptere at din eksisterende Office 365-installasjon ikke lenger vil fungere og kanskje må avinstalleres helt. Dette er for eksempel tilfelle hvis du prøver å installere 64-bits prøveversjon av Office 2016 og har 32-bits Office-installasjon fra før, slik tilfelle var med vår prøveinstallasjon.

For du tredje vil du ikke få noen brukerstøtte fra Microsoft.

Microsoft har lagt ut en forhåndsvisning av Office 2016 for hjemmebruk. Foto: Microsoft

– Dette er et program der brukerne selv står for brukerstøtten – vi tilbyr ikke teknisk støtte for Office 2016 Technical Preview, heter det i betingelsene som Microsoft har lagt ut på sine Office-nettsider.

Office 2016 Preview støtter pc-er eller Windows-nettbrett med Windows 7 eller nyere.

Samtidig med at Microsoft la ut prøveversjonen av Office 2016 for Windows, meldte selskapet av den nåværende generasjonen av universelle apper for Windows-mobiler vil bli gjort tilgjengelig ganske snart.

Microsofts «skyløsning» med Office 365 gir gode resultater (CW.no) »

Office 2016 er i rute

På Ignite-konferansen i Chicago opplyste Microsoft at selskapet holder den planlagte kjøreplanen, som går ut på at Microsoft Office 2016 blir lansert i ferdig utgave til høsten.

Prøveprogrammet for Office 2016 vil ha mange likhetstrekk med opplegget for prøvekjøring av betaversjonene av Windows 10. For eksempel må de som er med på utprøvingen være innstilt på hyppig installasjon av oppdateringer.

Microsoft har tidligere lagt ut en prøveversjon av Office 2016 myntet på utprøving av it-avdelingene i bedrifter, men prøveversjonen som er lagt ut nå, er kommet lenger i utviklingsprosessen og har mer funksjonalitet å by på.

I utgangspunktet krever deltakelse i utprøvingsprogrammet at man har en fungerende Office 365 Home-versjon installert, og når prøveperioden er omme, vil man få installert den ferdige versjonen. Men man kan også laste ned en ren prøveversjon med tilbud om å kjøpe abonnement på Office 365 når den ferdige 2016-utgaven er klar.

Bedrifter med Office 365 ProPlus-abonnement kan også få tilgang til prøveversjonen av Office 2016.

Mac-versjonen av Office 2016 har blitt oppdatert » (Cw.no)

Blir egentlig Windows 10 gratis?
«Gratis» Windows 10 kan bli dyrt for bedrifter »(Cw.no)

annonse